Разнообразните възможности за плащане от разстояние намаляват необходимостта от посещения

...
Разнообразните възможности за плащане от разстояние намаляват необходимостта от посещения
Коментари Харесай

„ЧЕЗ Електро България“ отчете 17% ръст на безкасовите плащания

Разнообразните благоприятни условия за заплащане от разстояние понижават нуждата от визити в касови салони и през летния сезон

През първото полугодие 409 000 битови клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД избраха интернет, банките, мобилния си телефон или терминални устройства, с цел да платят сметките си за ток. Броят на транзакциите за интервала януари – юни 2021 година е съвсем 2 281 000, които са 26% от общия брой заплащания през тези месеци и означи растеж със 17% по отношение на същия интервал на предходната година. С 24% нарастват осъществените през интернет заплащания – 358 200 повече от записаните 1 474 190 за януари – юни 2020 година
Анализът сочи, че стабилно продължава да нараства делът на клиентите на ЧЕЗ Електро, които избират да бъдат обслужвани от разстояние. Клиентите, избрали да заплатят сметките си от разстояние по време на изключителното състояние, продължиха да заплащат безкасово и в интервала на последвалата го изключителна епидемиологична конюнктура.



Безкасовите заплащания икономисват време и старания на потребителите и ги вършат самостоятелни от мястото и работното време на касите за заплащане в брой. ЧЕЗ Електро предлага на клиентите да се възползват оптимално от опциите, които обезпечават методите за заплащане на сметки от разстояние и през сезона на летните отпуски.
За първото полугодие приблизително на месец 381 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България " АД са се възползвали от предлаганите от сдружението 9 метода за безкасово заплащане - по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и задоволително сигурност. За съпоставяне - през същия интервал на 2020 година приблизително на месец 325 000 клиенти са плащали сметките си безкасово.
Подробна информация за опциите за другите типове заплащания може да се получи на телефонна линия 0700 10 010, на [email protected], както и на уеб страницата на компанията www.cez.bg, секция „ За клиента ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР