Разнообразната храна и прясната вода са от изключително значение за

...
Разнообразната храна и прясната вода са от изключително значение за
Коментари Харесай

По колко храна и вода да даваме дневно на папагала

Разнообразната храна и прясната вода са от извънредно значение за дългия живот и положителното въодушевление на вашия нов дръпнат другар.

Колко постоянно да храним папагала?

През деня би трябвало да храните папагала два пъти най-малко. Тогава на птицата се дава зърнен микс или пелети. Техният състав е друг според от потребностите на съответния тип папагал. Но с тях не трябва да се изчерпват напълно дневните дажби на пернатите.

С какво да храним папагала?

Смеските от семена имат високо наличие на мазнини. Ако любимецът ви се храни единствено с тях, рискувате да го изложите на заплаха от разнообразни болести, свързани с дефицит на калций и жизненоважни витамини.

Специалистите предлагат сред главните ядения всеки ден птицата да приема сурови храни, които би трябвало да съставляват 30% от менюто за деня. Чрез тях тя ще набави на организма си незаменимите мастни киселини и ензими. Например денем можете да храните папагала с резенче морков, ябълка или няколко зърна грозде.

Протеини

Папагалите имат потребност и от протеини. Препоръчително е ежедневно зареждане с артикули с високо наличие на белтъчини. В дребни количества могат да му се дават бъркани или твърдо сварени яйца (1/4 яйце на ден), нискомаслено сирене, настърган кашкавал (1 супена лъжица дневно) или дребни парченца от леко сварено телешко, пиле или риба. Особено подобаващи са леко сварените бобови храни (фасул, леща, грах), както и суровите зърнени култури.

 Храни за папагала

Ядки на папагала

Ядки, измежду които бадеми, орехи и лешници (избягвайте слънчогледовото семе и фъстъците) също способстват за разнообразното меню на папагала. По 2-3 сурови ядки дневно са изцяло задоволителни.

Можете да давате на папагала си пълнозърнест изсъхнал или леко изгорял самун или овесени ядки (2-3 лъжици дневно).

Авокадо на папагала

Избягвайте да давате на пернатия си любим прясно мляко или храни с добавена към тях сол. Абсолютно неразрешена храна за папагалите е авокадото.

Грижете се всеки ден да сменяте водата на папагала в поилките на клетката. След консултация със експерт към нея от време на време можете да добавяте и разтворими витамини за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР