Разногласия и недоволство царят в Европейския парламент след совалките за

...
Разногласия и недоволство царят в Европейския парламент след совалките за
Коментари Харесай

Евродепутатите разочаровани от пазарлъците за назначенията по високите етажи в ЕС

Разногласия и неодобрение царят в Европейския парламент след совалките за разпределение на висшите постове в Европейски Съюз

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) съобщи, че не поддържа метода, по който решенията бяха реализирани и проявеното от европейските държавни и държавни ръководители пренебрежение към останалите институции на Европейски Съюз.

ЕНП уточни, че жертва е станал техният претендент за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер, за който резервира поддръжка. ЕНП заяви, че ще прояви отговорност и ще поддържа предложенията на Европейския съвет. Партията възрази против това, че Европейският съвет е обсъждал оферти за ръководител на Екологичен потенциал.

Социалистите и демократите настояха, че Европейска комисия е трябвало да бъде управлявана от техния прелиминарен претендент Франс Тимерманс. По техните думи Тимерманс не е постигнал задачата поради работата си в отбрана на законността и европейските полезности.

Според " Обнови Европа " (ОЕ) най-важно е отсега нататък да бъде обезпечена бистрота при разпределението на длъжностите. ОЕ заяви, че ще предложи въвеждането на общоевропейски листи за избор на ръководител на Европейска комисия.

Мнозинството в Екологичен потенциал избра да бъде реализатор на непознати решения, обявиха Зелените. Те дефинираха решенията на Европейския съвет като съмнителни и обявиха, че в случай че Екологичен потенциал излезе отслабен, самичък ще бъде отговорен.

Групата " Идентичност и народна власт " уточни, че европейските жители не схващат игрите от последните дни. Ако Екологичен потенциал в действителност искаше да бъде почитан, трябваше да отхвърли предложенията на Европейския съвет за ръководител на Европейска комисия, прибавиха представители на тази политическа мощ.

Европейските консерватори и реформатори (ЕКР) оповестиха за мъртъв процеса на водещите претенденти за ръководител на Европейска комисия и прецизираха, че няма защо да се съжалява. Тимерманс не беше претендент на европейските жители, а на статуквото в лявото крило. Целта на процеса с предварителните претенденти беше запазването на европейското политическо статукво, а не да се открие пространство за жителите. Европейският съвет няма никакво право да показва зам.-председателите на Европейска комисия, това е блестящо нарушаване на контракта за Европейски Съюз, 2-3 държавни управления подреждат решенията на всички останали в Общността, прибавиха от ЕКР.

Групата " Европейска обединена левица " уточни, че същинският скандал е във взимането на решенията " на мрачно ". Говори се за длъжности, а не за наличие, означиха представителите на тази политическа мощ.

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО/ЕКР) дефинира постигнатите в Европейския съвет договорености като " неугледен и нечестен пазарлък, договорка без правила ". По неговите думи неналичието на представители на Централна и Източна Европа в разпределените длъжности е срам.

Неговият сътрудник Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) означи, че компромисът значи най-после никой да не бъде удовлетворен. Той укори социалистите и либералите за това, че не е бил непокътнат правилото на водещите претенденти за ръководител на Европейска комисия. По неговите думи препоръчаната Урсула фон дер Лайен би трябвало да завоюва доверието на политическите групи в Екологичен потенциал и да показа своите визии. Тогава ще решим, тъй като Екологичен потенциал е самостоятелна, независима институция. Трябва да защитим нашето достолепие. Не може Европейският съвет да постанова решения, които не минават през либерален избор в Екологичен потенциал, настоя Ковачев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР