Разнобой в управляващата коалиция заради преференциалното гласуване. От ВМРО призоваха

...
Разнобой в управляващата коалиция заради преференциалното гласуване. От ВМРО призоваха
Коментари Харесай

Преференциалното гласуване предизвика разнобой в коалицията

Разнобой в ръководещата коалиция поради преференциалното гласоподаване. От Вътрешна македонска революционна организация приканиха президента да наложи несъгласие върху по-високия предел на преференциите, въведен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи късно нощес.

9 депутати от Обединени патриоти се оповестиха дружно с Българска социалистическа партия срещу този текст. Досега прагът за парламентарните избори беше пет %, а за евроизборите - 7 на 100 от действителните гласове.
Скандали белязаха гласуването на измененията в Изборния кодекс (ОБЗОР) Мнозинството реши възбраната за обявяване на резултати от социологическо проучване в изборния ден да остане
Според новите правила към този момент няма да са задоволителни два-три хиляди гласа за пренареждане на партийната листа, тъй като условието ще е да се съберат сред 15 хиляди за парламентарните и 150 хиляди бюлетини за евроизборите.

Освен това на евроизборите ще се явим с досегашния състав на ЦИК, без значение, че мандатът на комисията изтича през март, взеха решение още депутатите, които заседаваха над 14 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР