Разнобой пламна сред ловците заради забраната за ловуване около огнищата,

...
Разнобой пламна сред ловците заради забраната за ловуване около огнищата,
Коментари Харесай

Чумата скара ловците

Разнобой пламна измежду ловците поради възбраната за ловуване към огнищата, където са открити инфектирани с африканска чума глигани. А министър председателят Бойко Борисов би трябвало да реши ще се анулира ли ветото, или ще се резервира в избрания от земеделското министерство период.

Инициативен комитет за отбрана правата на българските ловци разгласи, че ще връчи през днешния ден протестна декларация на министър-председателя и на земеделския министър Десислава Танева с искане да отпадне възбраната за лов на глигани в регионите с АЧС.

Според Евгени Абаджиев, който е ръководител на Сдружение ловно-рибарско сдружение “Сокол-1893” – град Пазарджик и представител на инициативния комитет, до този миг всички ограничения, които се подхващат в битката с АЧС и се предписват от БАБХ, граничат с шизофрения.

„ Аз съм уверен, че тези хора схващат доста добре казуса с АЧС и знаят по какъв начин да противодействат на разпространяването ѝ в „ задните дворове “ и в огромните стопанства. Но считаме, че те не са наясно с методите на ловуване и по какъв начин може да се ограничи популацията на дива свиня от ловците. Затова и предлагаме опция на техните оферти с една-единствена цел – да помогнем в фрапантното понижаване на популацията на дива свиня “, сподели Абаджиев пред БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР