Размяната на остра кореспонденция между проф. Минеков и Емил Кошлуков

...
Размяната на остра кореспонденция между проф. Минеков и Емил Кошлуков
Коментари Харесай

Проф. Минеков с отговор до Кошлуков за брифинга на ГЕРБ по Б...

Размяната на остра преписка сред проф. Минеков и Емил Кошлуков продължава. Министърът на културата изпрати ново писмо до генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. В него проф. Велислав Минеков показва неудовлетворението си от отговорите, които е получил по отношение на спирането на програмата на публичната телевизия поради брифинг на политическа партия.

" От въпросите ми явно е имало резултат, защото спиранията на програмата с политически конференции са спрели ", написа още министърът. От края на май Минеков и Кошлуков си разменят остри писма поради прекъсването на програмата на Българска национална телевизия, с цел да бъде излъчен брифинг на ГЕРБ

Ето целия текст на писмото на проф. Велислав Минеков:

Уважаеми господин Кошлуков,

За страдание Вашият отговор не удовлетворява въпросите, които сложих. Нито мен, нито голяма част от обществото и феновете на Българска национална телевизия.

Прекъсването на живото предаване на Българска национална телевизия несъмнено постоянно може да се изясни с редакторска преценка, само че това не анулира обстоятелството, че в ефира на публичната телевизия беше излъчено изключително изказване на политическа партия.

Разбирам формалното Ви пояснение на закона, само че то не дава отговор на въпроса ми по какъв начин изключителното включване на тази конференция дава отговор на публичния интерес.

Въпреки несъответствуващия звук за позицията, която заемате, Българска национална телевизия като социална медия предстои на цивилен надзор. И макар опитите Ви за внушения, аз не се въвличам в нея във краткотрайното си качество на министър (не бих и могъл!), а като жител, какъвто съм бил и ще остана след тези два месеца в работа на хората. И ще не преставам да задавам неуместни въпроси.

Както се уверихме, от задаването на въпроси въпреки всичко има резултат и след първото ми писмо до Вас практиката с " неспирането " на програмата за лъчение на партийни изказвания се приключи. "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР