Размирици започнаха тази нощ в боливийските градове Ла Пас, където

...
Размирици започнаха тази нощ в боливийските градове Ла Пас, където
Коментари Харесай

Размирици в Боливия след оставката на президента Моралес

Размирици започнаха тази нощ в боливийските градове Ла Пас, където заседава държавното управление, и в Ел Алто, покрай столицата Сукре, след вчерашната оставка на президента Ево Моралес, съобщи Франс прес.

Местни медии оповестиха за огромен брой опожарени рейсове и жилища на известни персони. Медиите демонстрираха 15 рейса в Ла Пас, подпалени в автосервиза на службата за градски превоз.

Ректорът на локалния държавен университет Валдо Албарасин - деятел, призовавал президента да се отдръпна, съобщи, че домът му е бил опожарен и опустошен от съпартийци на Моралес от Движението за социализъм и качи в интернет фрагменти от пожара.

Десетки хора провокираха вълнения в първокласния квартал Ачумани в Ла Пас. Демонстранти с качулки, разполагащи с динамит, са окупирали венецуелското посолство, което се намира в този регион, съобщи пред формалната информационна организация А Бе И посланичката Крисбейли Гонсалес.

Полицаите, огромна част от които поддържаха тези дни митингите против Моралес, не патрулираха през нощта в Ла Пас и Ел Алто, без управлението на полицията да изясни за какво. В двата града обаче започнаха да се появяват армейски патрули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР