Разминах се в гръб с две момичета. Едната нещо накуцваше

...
Разминах се в гръб с две момичета. Едната нещо накуцваше
Коментари Харесай

Бягайки, две спътнички на Семерджиев си говорели: Бързо, бързо, че убихме хора

" Разминах се в тил с две девойки. Едната нещо накуцваше и ревеше... Другата ѝ казваше: Бързо, бързо, че убихме хора!

Но съм уверен, че са били там! "

Това описа през днешния ден мотористът Марио Гюзелев, който е карал паралелно с Георги Семерджиев при ужасния конфликт на 5 юли, при който последният умъртви две млади дами против мол " Парк център ".

Мотоциклетистът сподели, че е видял аудито още от " България " и " Фритьоф Нансен ", където също на алено направило десен завой към мола. И даже го засякло.

Още от предното кръстовище мотоциклетистът е възприел, че светофарът при " Хемус " е червен. Той щастливо се изтеглил вляво, тъй като му се сторило, че джипът може и да не спре.

Гюзелев изцяло уверено съобщи пред съда, че стоповете на джипа изобщо не са светнали.

Той съобщи, че след това след удара е видял, че в краката до водача е имало дамска чанта - въпреки че към този момент главната версия на проверяващите е, че Семерджиев е бил самичък, когато удря и убива двете млади дами.

Свидетелят бе напълно безапелационен и повтори повторно пред съда за двете бягащи момичета. Които обаче не можа да опише с елементи - с изключение на че хленчели.

Сходни показания - въпреки и косвени, даде и Георги Бръчков, който чакал на алено, слизайки по " Св. Наум " пред хотел " Хемус ". Той слязъл от колата си, с цел да помогне незабавно след удара. По думите му днес на място е имало " разнообразни версии на хора - че видели девойки да слизат от колата или момиче и момче ".

На въпроса на съда - някой опитал ли се е да намери въпросните две млади дами, Гюзелев сподели:

" Нямам визия. "

Иначе персонално показал пред служителите на реда обстоятелството за бягащите девойки.

Делото за злополуката с две убити млади дами през днешния ден продължи в Софийски градски съд с разпит на очевидци на ужасяващия конфликт от 5 юли вечерта. 

Млада пешеходка сподели, че малко преди удара аудито минало толкоз бързо около нея, до момента в който се движела по тротоара, че тя отскочила настрана, с цел да се защищити - по думите ѝ, инстинктивно. После обаче по незабравим метод не чула удара (който другояче различен очевидец разказа като " поредност от свиреп суперсилни шумове " ). Причината е, че била със слушалки.

Следващото, което възприела свидетелката е...

"... по едно време си подвигнах главата и видях доста части от автомобил. То не приличаше на автомобил.

На по-късен стадий разбрах, че в действителност съм чула удар. "

Днес стана ясно, че в същата посока на Семерджиев се е движел и упоменатият моторист. Което отбраната му прегърна - очевидно, евентуалната теза ще е да опитат да изкарат, че лидерът е бил засечен.

А от думи на очевидци стана ясно още нещо общоизвестно: че в националната система 112 постоянно ти подвигат оператори от други краища на България и макар настояването на едното момиче до изясни с ориентири като хотел " Хемус " или мола на " Арсеналски ",  в началото диспечерът ѝ се предиздвикал, че не изяснява добре, защото той не знае къде са всички тези места.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР