Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават

...
Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават
Коментари Харесай

Тол такси: Камионите ще плащат на изминати километри

Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават камионите, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. По Българска национална телевизия той изясни, че нарастването на таксите е отсрочено, с цел да се създаде обективен механизъм, като решението е да се въведат  разнообразни ставки според от километрите, които изминават водачите. В момента това се пресмята.

„ Тези, които карат по-малко по нашите пътища, на процедура ще заплащат повече от тези, които изминават повече километри. Тези камиони, които зареждат главно нашите магазини, на процедура ще заплащат по-ниска такса, а директните ще заплащат по-висока такса. Отлагане на това решение не може да има повече. Хората, които употребяват избрана инфраструктура, е разумно да я заплащат, с цел да може тя да се самофинансира и устоя “, уточни Шишков.

Основният проблем на пътищата е методът, по който са строени и са ремонтирани, разяснява още Шишков. Той сподели също, че е доста значимо да строим повече автомагистрали. Като по думите му елементи от тях би трябвало да бъдат строени на концесии, тъй като по този начин няма да се харчат големи средства от бюджета. Като образец за планове, които могат да се построят на концесия той даде тунела под Петрохан и автомагистрала „ Рила “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР