Размерът на китайската икономика скоро ще надхвърли икономиката на САЩ

...
Размерът на китайската икономика скоро ще надхвърли икономиката на САЩ
Коментари Харесай

Мъск: Икономиката на Китай скоро ще надхвърли тази на САЩ два-три пъти

Размерът на китайската стопанска система скоро ще надвиши стопанската система на Съединени американски щати два до три пъти, сподели известният американският бизнесмен и създател на Tesla и SpaceX Илън Мъск.

Най-богатият сега човек в света означи, че " дълго време " Съединени американски щати са били най-голямата стопанска система в света. Но Илън Мъск предвижда бърз напредък на китайската стопанска система.

" Сега се приближаваме до обстановка, в която китайската стопанска система може да бъде два до три пъти по-голяма от американската. Това е просто друг свят ", сподели Мъск в изявление по време на видеоконференция, проведена от The Wall Street Journal.

Предприемачът добави, че огромен брой китайски държавни чиновници са израснали с чувството, че стопанската система на страната е " дребна " и че към КНР се " отнасят безогледно ".

В същото време Мъск акцентира, че производителят на електрически коли Tesla, чийто създател и главен акционер е той, има положителни връзки с китайските управляващи.

" Не желая да звучи по този начин, като че ли поддържам всичко, което прави Китай, нито ще кажа, че поддържам всичко, което вършат Съединените щати или която и да е друга страна. Но като цяло мисля, че се движим към забавен и нов свят. Не забравяйте, че всички сме хора ", сподели той, представен от 1prime.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР