Размерът на фискалния резерв към 18 април е 10,9 милиарда

...
Размерът на фискалния резерв към 18 април е 10,9 милиарда
Коментари Харесай

Людмила Петкова: Фискалният резерв към 18 април е 10,9 милиарда лева

Размерът на фискалния запас към 18 април е 10,9 милиарда лв., сподели служебният министър на финансите Людмила Петкова на брифинг на граничния контролно- пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Тя се съгласи, че през последната седмица разногласието за наличното в хазната е ескалирал. Петкова напомни, че на 9 април някогашният финансов министър Асен Василев е показал сумата от 9,9 милиарда лв., до момента в който нейната инспекция е посочила 6,7 милиарда лв..

По нейни думи една част от разликата се е получила вследствие на решението на кабинета за закупуване на вземанията на " Булгаргаз ", Българския енергиен холдинг и " Топлофикация ", а друга - от регулярни заплащания и погашение на пенсии.

Решението за " Топлофикация " по отношение на вземанията бе анулирано и по този начин 1,6 милиарда се върнаха в бюджета, разясни Петкова. Тя акцентира, че фискалният запас е променлива големина. Има повсеместен проект за повишение на събираемостта на приходите, увери Петкова.

Тя осведоми още, че идната седмица има среща в Брюксел с комисаря по стопанска система, на която ще се приказва за Плана за възобновяване и резистентност, защото второто заплащане по Плана е заложено за тази година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР