Разливът на дизелово гориво в района на руския арктически град

...
Разливът на дизелово гориво в района на руския арктически град
Коментари Харесай

Разливът на дизелово гориво в Сибир е локализиран

Разливът на дизелово гориво в региона на съветския арктически град Норилск е локализиран, заяви Министерството на изключителните обстановки.
По течението на река Амбарная са сложени 9 линии бонови заграждения, които да предотвратят попадането на дизеловото гориво в Карско море и надлежно в Северния ледовит океан.
По-късно денем министърът на изключителните обстановки Евгений Зиничев ще рапортува персонално на президента Владимир Путин за подхванатите ограничения, прецизира Националното радио.
От Зиничев се чака да отговори на въпроса за какво управляващите са се задействали на 31 май, откакто повредата стана на 29-и. И той, и губернаторът на Красноярския край Александър Ус декларират, че са получили информацията за случая със забавяне. 
Собствениците на Норилската електроцентрала, откъдето изтекоха над 20 000 тона дизелово гориво, настояват, че са уведомили управляващите в точния момент.
Като причина за повредата се показва проваляне на бетонната основа на един от резервоарите.
По предварителни оценки вредите възлизат на стотици милиони долари, а за възобновяване на екосистемата в региона ще са нужни минимум 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР