Разликата в заплащането на труда на мъжете и жените постепенно

...
Разликата в заплащането на труда на мъжете и жените постепенно
Коментари Харесай

Нужни ли са ни суперсили, за да бъдем успешни във всичко

Разликата в заплащането на труда на мъжете и дамите последователно се контролира, само че разликата в неплатения труд в семейството се усилва. А дамите, които желаят да се развиват кариерно, са подложени на напън да не престават да извършват всичките си отговорности в дома, даже когато те са тези, които обезпечат с работата си по-голямата част от фамилния бюджет, както демонстрират разнообразни изследвания. 

И в случай че сме толкоз уплашени и претрупани, в действителност ли желаеме и да работим, и да се грижим за фамилията. Отговорът е - да. Всичко, което е ни е нужно, е схващане и работещи решения. 

Ето и няколко хрумвания по какъв начин да се оправяме по-лесно с провокациите, които предлага психоложката и изследователка Кристина Дуранте. 

1. Ако имате опция - живейте покрай близки хора , които биха могли да ви оказват помощ. Проучванията показват, че хората, които живеят наоколо до фамилиите си, са по-щастливи. Една от аргументите може би е точно поддръжката и помощта, която могат да окажат да вземем за пример с децата.    

2. Аутсорсинг . Точно както работят и фирмите, а може би вашия личен началник. Намерете външни изпълнители или просто възлагайте задания. Ако имате опция, наемете човек, който да ви оказва помощ с децата (например да ги води и връща от учебно заведение и спомагателните им занимания) или в домакинството - задължения, които нормално попадат в листата със задания на дамата, поръчвайте хранителни артикули или други нужни за дома неща онлайн, с цел да освободите част от времето си и т.н. 

3. Оптимизирайте работното си време съгласно значимостта на дилемите - отделете от два до четири часа, с цел да приключите най-важните задания, които изискват концентриране и огромно внимание.

Оставете тези, които не изискват натоварване на мозъка за друго време - да вземем за пример някои телефонни диалози можете да проведете, до момента в който чакате децата пред учебно заведение.



4. Обмислете концепцията за " специализация " в семейството , което, сходно на организациите, постоянно действа по-ефективно, когато всеки човек освен има избрани отговорности, само че и се специализира в избрана активност (дори да е в сортирането и сгъването на чорапи например).  

5.  Вслушвайте се в колегата си и се уверете, че той ви слуша. А когато молите за смяна или помощ, не забравяйте да посочите позитивните неща, които той прави.  

И една постоянно добра концепция - общувайте и прекарвайте време с другари, с които се разбирате и не се натоварвате.  

 
Жените след пандемията - недобре платени и прочувствено претрупани

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР