Разликата от 48 години не ги притеснява Час и половина

...
Разликата от 48 години не ги притеснява Час и половина
Коментари Харесай

Андрей Кончаловски се жени два пъти за петата си съпруга


Разликата от 48 години не ги тормози

Час и половина след запознанството се любят

Наскоро актрисата Юлия Висоцкая навърши 48 година, а на 20 август бе рожденият ден на брачна половинка ѝ Андрей Кончаловски - световноизвестният режисьорът навърши 84 години. Въпреки забележителната разлика във възрастта им от 48 лета, която обществеността не престава да разисква, една от най-известните двойки на съветското кино тази година означи 25 -годишнината от запознанството си. Между другото, Висоцкая споделя, че счита деня на първата им среща, а не деня на сватбата, за най -запомнящия се в историята на фамилията им. В чест на всички тези дати да напомним по какъв начин се развиха връзките сред актрисата и именития режисьор.

Запознаване в " Кинотавър "

За първи път Андрей и Джулия се срещат при напълно елементарни условия за хора от света на киното. През 1996 година и двамата идват в Сочи на фестивала " Кинотавр ". В рамките на този конгрес са оповестени две ленти с присъединяване на младата актриса - " Въображение " и " Омагьосан ".

Настанени са на разнообразни етажи в хотел " Жемчужина " и се срещат... в асансьора.

Не е изненадващо, че усмихнатата 23-годишна хубавица с дълга алена коса притегля вниманието на 59-годишния мъж. По това време Кончаловски е същинска звезда: дълго време е национален актьор на РСФСР, снима обичаните на публиката " Сибириада ", " Романтика на влюбените ", даже няколко холивудски филм, най-известният от които е " Танго и кеш " със Силвестър Сталоун и Кърт Ръсел. Това са 80 -те години на предишния век и самият факт, че съветският режисьор реализира прочут триумф в чужбина, се трансформира в сензация.

Юлия пък неотдавна е приключила актьорска академия и играе в спектакъл. Тя има един брак зад тила си - с артистът Анатолий Кот, който обаче е мним. Женят се като студенти, тъй че Юлия да получи беларуско поданство, с цел да работи в Минския спектакъл " Янка Купала ", който се счита за най -добрия в републиката.

Актрисата по това време не бърза да се омъжи " същински ", само че срещата ѝ с известния режисьор трансформира всичко.
В автобиографията си " Възвишаваща неистина " Кончаловски колоритно разказа сцената на срещата в асансьора и нейното продължение. Според него той още същата вечер поканил Джулия на вечеря, а по-късно в стаята си:
" Разбрахме се да се срещнем малко по-късно, имах плодове в стаята си, пристигна при мен... Реших, сложих ръка на гърдите ѝ... Тя не се съпротивляваше. Прекрасно! Познавахме се час и половина... Да се съблечем - предложих аз. Тя безмълвно смъкна роклята си и застана посред стаята с лека усмивка. Рядко в живота си съм изпитвал такова наслаждение от физическата обич като онази нощ. По емоционалност, по степен на възвръщаемост... "

Преди да се срещне с Юлия, той към този момент е бил женен четири пъти. Най-известната от някогашните му съпруги е актрисата Наталия Аринбасарова. С четвъртата си брачна половинка, телевизионната дикторка Ирина Мартинова, режисьорът е публично женен по време на срещата му с Висоцкая през 1996 година (развеждат се през 1997 г.). Именно поради запознанството си с новата си държанка той напуща фамилията.



Андрей към момента носи Юлия на ръце

В своята книга Кончаловски написа за Юлия:

" Бързо я предизвестих, че имам жена, че обичам децата си - не можем да имаме никаква романтика. Но към този момент разбрах, че не мога да си потегли просто по този начин, или да я оставя да си тръгне, или още да не я видя, или да не я владея, нито да дам опция на някого да я хване за ръка, или... Накратко, почувствах, че се влюбих... "
Самата Джулия също не е сама - през тези години тя се срещна с артиста Игор Сидоренко, само че го напусна поради Кончаловски.

Романтика и женитба

Романът на известния режисьор и млада актриса, се оказва сериозен. Няколко дни откакто се срещат, отлитат за Турция: там Кончаловски снима кино лентата " Одисея ". След това отиват дружно в Лондон, където режисьорът също е ангажиран със фотосите.

Двамата се женят през 1998 година Дори за самата младоженка сватбата е изненада: Кончаловски я разсънва една заран с зов " Закъсняхме! " Оказа се, че закъсняват за брачното, където Джулия дойде с дънки.

Роднините на Кончаловски одобряват Джулия с спорни усеща, фамилията на младоженката също - не всички са удовлетворени от този съюз. Женитбата им най-разстройва дядо на Юлия: " Той избухна в сълзи, когато разбра, че тя се омъжва за мен, а не за сина ми Егор ", споделя Кончаловски.

В края на 90 -те, обществеността не има вяра изключително, че тази обич ще издържи на времето. Кончаловски е прочут с многочислените си бракове и романи. Сред някогашните му любовници даже има холивудска звезда - актрисата Шърли Маклейн, с която режисьорът устоя към година.

Смята се че за Джулия тази спекулация е просто късмет да се изяви в киното. Разбира се, Висоцкая стартира да се появява във филмите на брачна половинка си. През 2002 година режисьорът показва кино лентата " Къща на простаците " с Юлия в основната роля. Лентата получава няколко награди на кино фестивали - в това число " Сребърният лъв " във Венеция, а пресата стартира да приказва за доста сполучливия креативен съюз на Кончаловски и Висоцкая.

Оттогава Джулия се появява в съвсем всеки нов филм на брачна половинка си. Името ѝ обаче се свързва най-често с разнообразни кулинарни планове. От 2003 година тя е водеща на личното си предаване по НТВ - " Ние се храним вкъщи ". Под същата марка Джулия разгласява готварски книги, отваря няколко ресторанта, основава туристическа компания особено за феновете на гастрономическите изкушения. Сега Висоцкая интензивно развива своя канал в YouTube, където нейните предписания са доста известни. Така че в този момент малко хора могат да упрекнат Юлия, че се е проправила път към славата само с помощта на брачна половинка си.

Деца

През 1999 година двойката ражда щерка Мария, четири години по-късно, наследник Петър. Маша дебютира на екрана още като бебе - тя взе участие в програмата " Да хапнем вкъщи ", където опита ястия, приготвени от майка ѝ. И към този момент на 8 -годишна възраст тя взе участие във филми: във кино лентата на Кончаловски " Гланц " тя играе героинята на Юлия Висоцкая като дете. Няколко години по-късно Маша взе участие във кино лентата " Москва, обичам те ". Момичето евентуално би направило кариера в киното, в случай че не беше трагичния случай през октомври 2013 година Семейство Кончаловски попадна в автомобилна злополука. 14-годишната Маша не е с защитен колан, получава сериозна контузия на главата и изпада в кома. Около шест години момичето е в това положение във френска клиника, след което е пренесено в Русия.

Няколко години след случая Джулия и Андрей не дават изявленията. Те обаче продължиха да работят по своите планове.

Синът на двойката, Питър, който в този момент е на 18 години, очевидно няма да тръгне по стъпките на родителите си - учи за проектант.

Кончаловски и Висоцкая се женят още веднъж при започване на 2019 година На церемонията участват единствено 10 души - най-близките другари и родственици, в това число братът на Кончаловски - Никита Михалков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР