Различните видове зеленчуци и плодове имат нужда от различно време

...
Различните видове зеленчуци и плодове имат нужда от различно време
Коментари Харесай

Колко време се варят бурканите със зимнина

Различните типове зеленчуци и плодове имат потребност от друго време с цел да бъдат консервирани. Какво е най-съществено за консервирането? Нужно ви е време. Макар, че звучи напълно елементарно, в случай че желаете да си извършите задоволително зимнина, най-вероятно това ще ви отнеме най-малко един ден.

Друго, което би трябвало да извършите преди да започнете да консервирате всевъзможни артикули – погледнете рецептата, с цел да сте сигурни, че сте закупили и разполагате с всичко належащо. Така си пестите време в случай че би трябвало отново да ходите на пазар, също така знаейки че имате всичко належащо, може да стартирате интервенцията по консервирането умерено.

Следващата значима стъпка, без значение какво ще вършиме – туршии, компоти, сладка и други, би трябвало хубаво да измиете плодовете. Знаете също, че авансово би трябвало да си изберете от пазара хубави и здрави плодове – без кафяви петна или някакви пострадвания.

 Консервиране

За да станат положителни консервите за зимата е необходим и малко мурафет – въпреки че множеството предписания са с съответни пропорции, може да добавите някаква друга миризма с изключение на написаните в рецептата и да получите по-добър артикул от предстоящото.

След като към този момент сте създали всичко належащо, идва ред на варенето на зимнината. Има консерви, които би трябвало да се сварят и такива, които нямат потребност от това. Освен това не трябва да слагате всичко да се вари дружно – всеки плод или зарзават има потребност от друго време за консервация.

Ако сложите всичко дружно рискувате да оставите някои полусварени, а други преварени. Можете да варите дружно и да комбинирате единствено такива, които се варят еднообразно дълго време. Ето и приблизителните минути, които би трябвало да варите зимнината:

 Компоти

1. Ако желаете да извършите консерва с патладжани, имайте поради, че единствено за варенето ще ви бъде необходим 1 ч. и 30 – 40 минути. Същото време е нужно и за варенето на пипер.

2. Тиквичките са зарзават, който не желае доста време, с цел да омекне – към 5 минути. Същото време е нужно и на домати, ягоди и малини.

3. На зеления фасул и граха са им нужни към 60 минути.

4. На дюлите им е необходим към половин час, с цел да се сварят добре.

5. Около 15 минути варене се нуждаят сини сливи, дренки, круши и праскови.

6. Ако желаете да извършите компот от череши, грозде, вишни или кайсии – варете бурканите към 10 минути.

7. Краставиците варете сред 5 и 10 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР