Различните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация.

...
Различните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация.
Коментари Харесай

Как да си изпечем лешници

Различните типове ядки изискват друг метод на печене и консумация. Лешниците са извънредно вкусни и потребни ядки, които обаче са относително скъпи подготвени, изпечени. Поради това можете да си ги приготвите сами вкъщи.

Всъщност лешниците, както и множеството ядки, са най-полезни в сурово положение. По този метод с изключение на мазнини и калории те носят на организма и ползотворните си витамини и минерали.

Първото, което би трябвало да извършите, когато сте решили да печете лешници, е да се отървете от техните черупки. Въпрос на персонален избор е с какво ще ги начупите, според от това с какъв инструмент разполагате.

 Цели лешници

Когато изчистите лешниците, ще забележите тъничките им кафяви ципи. Не се тревожете – след изпичане тази тънка кожичка сама ще падне. А даже и да не се отдели, не се тормозете – тя по никакъв метод не е рискова за здравето. Единствено може да придаде лек горчив привкус.

Ако въпреки всичко желаете да премахнете нежеланите ципи, то се постанова да бланширате лешниците преди печенето. Те се слагат във вряща вода с разтворени 2-3 с.л. сода бикарбонат за няколко минути. След това лешниците се изплакват под течаща вода, най-добре в гевгир. Така люспата пада единствено с леко потъркване.

Лешниците се пекът по еднакъв метод с фъстъците. Навлажняват се, посоляват се по избор и се пекът на към 150 градуса. Нужно е от време на време безредие.

 Сурови лешници

Ядките се навлажняват, с цел да може солта да полепне по-добре по тях. По предпочитание водата може да се размени с белтък – по този метод стават по-хрупкави.

Лешниците могат да се подготвят и в микровълнова. Измиват се, подсушават се леко, поръсват се със сол по избор и се пъхат в нея. Други избират да ги сложат напряко необелени и без сол.

Ядките, без значение какви са, са много нежни и се припичат доста бързо. Нужни са им приблизително 10-12 мин. Добре е да не се оставят без контрол, с цел да не изгорят.

След като са подготвени, лешниците се разстилат върху вестник и от горната страна още веднъж се покриват с подобен. Вестниците ще оберат ненужната влага.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР