Различните домакинства използват за пералнята си или прах за пране,

...
Различните домакинства използват за пералнята си или прах за пране,
Коментари Харесай

Гел или прах за пране – кое е по-добре да използваме в пералната машина



Различните семейства употребяват за пералнята си или прахуляк за пране, или течен прахуляк. Ето какви са преимуществата и минусите на двете:

Какво дефинира качеството на пране

Първото и най-важно: качеството на прането не зависи от агрегатното положение на продукта. Ефективността зависи от химичния състав на продукта и температурата на пране.
 Триковете, които би трябвало да знае всяка стопанка при пране на маратонките в пералня Триковете, които би трябвало да знае всяка стопанка при пране на маратонките в пералня
Маратонките са практични, комфортни и най-важното стилни обувки. Но те имат един значителен минус - бързо всмукват потта, заради кое...

Според изработен опит, геловете за пране се оправят добре с множеството петна, успеха, обаче, е за праховете за пране: те перат по-ефективно комплицираните петна.

Праховете също работят по-добре в гореща вода: те перат добре плътни груби тъкани, остарели и комплицирани петна, с които геловете може да не се оправят. Освен това ензимите, които построяват геловете, просто се унищожават при температура от 90 ° C, до момента в който праховете са доста ефикасни.

Защо геловете са толкоз известни?

Причините са доста и една от тях е сигурността. Течните препарати имат по-малко повърхностноактивни субстанции, които, от една страна, са виновни за качеството на прането, само че въпреки това, те имат нездравословно влияние, в случай че влязат в контакт с кожата. Геловете нормално съдържат ензими. Те не са толкоз нездравословни, само че работят единствено при температури не по-високи от 60 ° C. Ето за какво течните препарати за пране са най-ефективни в студена или топла вода.

Течни препарати
 Всички ми се смеят, само че, когато видят резултата и те към този момент почистват пералнята с оцет Всички ми се смеят, само че, когато видят резултата и те към този момент почистват пералнята с оцет
Всички притежатели на перални машини знаят, че понякога уредите би трябвало да се почистват отвътре от замърсявания и...

Друг въпрос за сигурността е поглъщането на средства в дихателните пътища. Когато прахът се изсипе или добави към отделението на пералната машина, във въздуха се издигат мънички частици субстанции, които могат да обхванат в носа, да причинят дерматит, алергии, раздразнение, кашлица, хрема и други неприятни признаци. При течните артикули този проблем не съществува.

Лесно потребление. Течните артикули се изливат по-лесно: просто поставете една капсула в барабана на пералната машина или изсипете нужното количество гел в специфична мерителна чашка. В същото време дихателната система остава в сигурност.

Удобно предпазване. Геловете и капсулите се продават в найлонови торбички, които са крепко закрепени или завинтвани. Те са сложни за строшаване или разливане, даже в случай че инцидентно бъдат съборени.

Подходящ за деликатни материи. Благодарение на нежното деяние, геловете могат да се ползват за пране на долни дрехи, коприна и вълнени предмети. Тъканта на практика не се деформира и не губи цвят.

Не оставяйте линии. Тъй като геловете не съдържат твърди субстанции, те неотложно се разтварят във вода, не се задържат във влакната на тъканта и не оставят линии.
 Ефективно решение на казуса с неприятната миризма от пералната машина Ефективно решение на казуса с неприятната миризма от пералната машина
Изпраните облекла имат противен мирис на влага и прахът, омекотителят и препаратът за изплакване не могат да се преборят с него. Във вътре...

Гел или прахуляк: което е по-добре за пералня

Основният зложелател на автоматизираните перални машини е варовикът. Образува се поради твърда вода и високи температури на пране.

Предимствата на праха са, че някои марки съдържат средства срещу налепи - те се назовават ​​поликарбоксилати.

Колкото по-хладна е водата, толкоз по-безопасно е за машината. А точно, геловете най-често се употребяват за пране при ниски температури. Така че да не злоупотребявате с високи температури е различен метод да удължите живота на домашните си уреди.

Ефективността на прането зависи от доста фактори: типа плат, естеството и интензивността на замърсяванията, температурата на водата, продължителността на прането и състава на определения артикул.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР