Различни видове мед и тяхното лечебно действие Има много видове

...
Различни видове мед и тяхното лечебно действие Има много видове
Коментари Харесай

Различни видове мед и тяхното лечебно действие

Различни типове мед и тяхното лечебно деяние

Има доста типове мед, всеки от които е лековит. Всеки мед е потребен за червата и за храносмилането като цяло. Наистина, натуралният мед може да бъде от огромна изгода за всяка болест.

1.Липов мед
Той е избистрен, съвсем полупрозрачен на цвят и има доста сладостен усет. Облекчава дихателните проблеми и се предлага при настинки и грип. Той предизвиква изпотяването, има добър резултат върху храносмилането, облекчава спазмите и успокоява болката. Полезен е при проблеми с бъбреците, защото предизвиква изхвърлянето на нездравословните субстанции от тялото. Този мед не е подобаващ за сърдечноболни пациенти.

2.Цветен мед
Цветният или ливаден мед се добива от разнообразни типове цветя, според от климата. Има мек и благоуханен усет. Поради специфичния си състав се предлага за повишение на имунитета и възобновяване след заболяване, при сезонни алергии и алергична астма.

3.Акациев мед
Акациевият мед се характеризира с извънредно светложълт цвят и сладостен усет. Този тип мед е подобаващ за множеството хора, защото ароматът му на практика не се усеща в напитките. Страхотен избор за дребни деца (с утвърждение от лекар) и за хора, които се възвръщат след болест. Използва се при проблеми със сърдечно-съдовата система и при запек (запек). Благодарение на успокоителния си резултат, той оказва помощ и при бодърствуване, раздразнителност и напрежение.

4.Мед от култивиран чай
Обикновено има светло-зеленикав цвят, от сладостен до горчив усет. Действа релаксиращо и повдига настроението. Този мед се употребява за лекуване на респираторни проблеми, изключително при кашлица, само че и за подсилване на имунитета.

5.Лавандулов мед
Лавандуловият мед има натоварен усет и мирис и може да бъде ярък и мрачен на цвят. Той е един от най-мощните и мощно дейни типове – разрешава усвояването на калция и желязото от храната. Специално се предлага за бременни дами и всички, които имат дефицит на калций в организма, проблеми със зъбите и костите, остеопороза, високо кръвно налягане, слънчева алергия. Той лекува храносмилателната система, почиства белите дробове и успокоява кашлицата.

6.Мед от глухарета
Медът от глухарчета има натоварен жълт цвят и усет, който бързо кристализира. Помага при чернодробни болести (цироза, холецистит, колит) и стомашни болести. Помага при гастрит, колит и запек.

Употреба на меда
Препоръчителното на ден количество мед за възрастни е сред 60-100 гр., разграничено на три порции (сутрин, денем и преди лягане). Препоръчителното на ден количество мед за деца е 30 гр., също се разпределя на три приема.

Вижте още: Рецепта с диви кестени за заболели колене и стави

Преди поглъщането на мед е належащо да се разтопи добре в устата. Когато го добавяте към топли питиета, уверете се, че течността не е по-топла от 40 градуса, с цел да запазите лечебните му свойства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР