Различни световни производители, засегнати от недостига на чипове, търсят вратички

...
Различни световни производители, засегнати от недостига на чипове, търсят вратички
Коментари Харесай

Заради недостига на чипове производителите търсят вратички за преодоляване на кризата

Различни международни производители, наранени от дефицита на чипове, търсят " малки врати " за излизане от рецесията. По думите на изпълнителни шефове, представени от The Wall Street Journal, фирмите трансформират дизайна на продуктите си, доставят незавършени бройки и се концентрират върху по-стари и по-нискотехнологични модели.

След като години наред се бориха за прибавянето на цифрови решения, като екрани и безжична съгласуваност, производителите на уреди и транспортни средства краткотрайно вършат стъпка обратно. Това е единственият метод, с цел да продължат да доставят артикули на търговци и консуматори, поради недостига на чипове. Според представители на промишлеността дефицитът ще продължи и следващата година.
 Lenovo: Недостигът на чипове ще продължи и през първата половина на 2022 година
Най-големият производител на компютри: Недостигът на чипове ще продължи и през първата половина на 2021 година

Компанията регистрира 65 % растеж на облагата и съумява да пораства по-бързо от пазара

Тъй като световната верига на доставките се разви от кратковременен спад в дълготрайно предизвикателство, някои компании трансформират дизайна на своите артикули и своите индустриални линии, тъй че да работят в противопоставяне на дефицита на полупроводници.

Boss Products най-често употребява ръчни контроли с компютърни чипове за наклоняване на ножовете на снегорините. Компанията, която е благосъстоятелност на Toro, не съумява да откри задоволително чипове. Затова чиновниците ѝ са почнали да търсят способи да употребяват по-малко от тях. Някои си спомнят, че джойстиците без компютърни чипове са употребявани за ръководство на тези функционалности, до момента в който електрониката стана налична и всеобщо употребена.

Производители настояват, че по-мащабните проблеми с веригите на доставките и неналичието на компютърни чипове няма да се решат в кратковременен проект.

Недостигът на полупроводници натежа над производството на коли тази година, като стартира да се придвижва и в други браншове, засягайки производителите на стъкло и бои, които доставят артикули на промишленостите, употребяващи компютърни чипове.
 Ford има проект за справяне с дефицита на чипове в произвоството си
Ford има проект за справяне с дефицита на чипове в произвоството си

Компанията подписа съглашение с производителя на чипове GlobalFoundries
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР