Различни неправителствени организации и граждански структури от Латинска Америка отправиха

...
Различни неправителствени организации и граждански структури от Латинска Америка отправиха
Коментари Харесай

Апел до италианското правителство: Създайте Министерство на мира

Различни неправителствени организации и цивилен структури от Латинска Америка насочиха зов към италианското държавно управление за основаването на Министерство на мира, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Организации желаеха от зам.-министърката на Италия по външните работи Марина Серени да помогне за основаването на такова ведомство, което да ръководи обществените спорове, да предизвиква отбраната на жителите и да ползва политика по разоръжаване.

Министерството на мира би трябвало също по този начин да помогне във възпитаването на ненасилие, както и в отбрана на правата на индивида. Този дипломатически инструмент може да помогне в страни като Колумбия, в които постоянно се нарушават човешките права и постоянно се оповестява за смъртоносни офанзиви.

Джовани Рамонда от Асоциацията на папа Йоан XXIII (Анджело Ронкали), учредена през 1968 година, съобщи: „ Спрете производството на оръжия. Нуждаем се от самун, а не от оръжия “. Асоциацията интензивно взе участие в битката против бедността и насилието. Тя оказва помощ на маргинализираните и се бори против несправедливото отношение към тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР