Различни митове на тема: Какво забранява и налага ЕС на

...
Различни митове на тема: Какво забранява и налага ЕС на
Коментари Харесай

„Истина ли е, че“: Европа е „забранила“ на българите розовия домат, мусаката и православието?

Различни легенди на тематика: „ Какво не разрешава и постанова Европейски Съюз на България “ се популяризират в общественото пространство години наред.

Днес се стопираме съответно на три „ злокобни прокоби “, които плашеха българите преди няколко години – за това по какъв начин Европа „ ще забрани “ на българите розовите домати, мусаката и православието. Цвети Петрунова ревизира какво беше предсказано и какво се сбъдна.

На близо 75 милиона евро за последните пет години възлиза дължимата сумата за така наречен въглеродни квоти

През 2014 година в обществените мрежи се разпространиха изказвания, че Европейската комисия приготвя законодателство, с което ще забрани производството на избрани сортове плодове и зеленчуци, в това число присъщите за България розови домати.

Няколко години по-късно, през 2021 година набира известност цитирането на отчет, чието наличие се показва като идна възбрана на разнообразни артикули, измежду които челно място заема мусаката.

През 2016 година близки до Русия медии разпространиха изказванието, че Европейски Съюз се готви да забрани „ пропагандирането на православието и християнските полезности “.

Какво не разрешава и постанова Европейски Съюз на България.  Днес се стопираме съответно на три злокобни прокоби които плашеха българите преди няколко години – за това по какъв начин Европа ще забрани розовите домати, мусаката и православието. Да забележим какво беше предсказано и какво се сбъдна.

Истина ли е, че Европа е „ забранила “ на българите розовия домат, мусаката и православието?

„ Истината е, че в този момент е доста по–лесно и да се сътвори мит и да се подеме, тъй като те отвличат вниманието от огромната тематика и го свеждат до спор за обособен тип, който е показан по подобен пародиен метод, че да сътвори визия, че в европейският парламент се разискват единствено незначителни неща, вместо да се фокусираме върху главните проблеми, прочувствена реакция се разсънва и усещат хората, че те не просто не са показани, а че няма и късмет проблемите на междинния човек да доближат до парламентарни диспути, сподели Иглика Иванова от Център за медийна просветеност.

„ Няма розово бъдеще за българския розов домат “

„ Ще станат към този момент 10 години, откогато това нещо се очевидно замита под килима и изважда и пуска в пространството, което безусловно не е правилно нито е било въображаемо такова нещо, нито за в бъдеще мисля че се планува, в противен случай българския розов домат е едно благосъстояние както за България, по този начин и за биоразнообразието въобще, по този начин и на земеделието изобщо “, безапелационна бе Надежда Шопова от Институт за проучване на климат, атмосфера и води към Българска академия на науките.

Шопова и нейният екип изследват качеството на редица плодове и зеленчуци, в това число и нужните температура и мокрота за развъждането на най-вкусния розов домат. Споделя, че така наречен мъдро земеделие, при което се употребяват оптимално малко пестициди и специфични поливни системи оказват помощ за нареждането на апетитното растение измежду най-качествените в света.

„ Наскоро имаше конкурс в който три сорта участваха. Той беше сред Италия,  България и още страни, особено селектирани. Европа не ни постанова вътрешно законодателство, а единствено европейска рамка. В момента това, което ние би трябвало да създадем е да понижим използването на пестициди с 50 %, използването на синтетични токсини с 50 %, надлежно има от полето да трапезата къси вериги, които е хубаво да се употребяват, само че те са в интерес на българския производител и надлежно българското ни родно био произвеждане.

„ Със Зелен пакт, само че без мусака! “

- Вярно ли е, че храни като мусаката и други сходни артикули се не разрешават по силата на зеления пакт на европейският съюз?

„ Ами това нещо го чух един път и ми стана ужасно смешно няма по какъв начин доколкото индустриално създаденото месо желаеме да си понижим без непоносимо тъй че от тази позиция никой няма да ни забрани да ядем нито месо, нито мусака, само че би било добре да го понижим не мусаката, а месото. Това, което е нездравословно за природата е индустриално създаденото месо, то има въглероден отпечатък, само че самата мусака не е нездравословна “, сподели Магдалена Малеева, екоактивист.

Една от най-хубавите ни тенисистки Магдалена Малеева от години работи в посока развенчаване на някои изказвания, свързани с въвеждането и осъществяването на една от главните стопански и централни тактики на ЕС- така наречен Зелен пакт. Така в отчет на швейцарски теоретичен институт към пакта се информира  за въглероден отпечатък на някои храни и питиета измежду, които е и мусаката, само че не постанова възбрана за нейното подготвяне.

- На какви други слухова се натъквате?

„ Има страхотни неща, за мен най–забавното в последно време беше за перките, от които се създава електрическа енергия, в този момент чух че те като се слагат на земята вибрацията убива червеите “, сподели тя.

„ Без православие до второ разпореждане! “

„ През последните години съветската вътрешна политика стартира да се ориентира от ден на ден на евразийството и по–скоро доктрината съветски мир и да употребява православната културна еднаквост, на някои нации най-много в Източна Европа като средство за пробутване на разцепление като една теория за проповядване на несъответственост на православието към европейския съюз до духовна и религиозна традиция “, сподели богословът Костадин Нушев.

За богослова доцент Костадин Нушев за удостоверение на изказвания измежду обществото се употребява резолюция на Европейския парламент за противопоставяне на  от трети страни. И напомня, че свободата на религията е част от Хартата на главните права на Европейски Съюз и от Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида.

Европейският съюз е в развой на правене на 12-и пакет наказания

„ Вероизповеданията могат да са предпазени тогава когато държавните органи и институции разпознават сходни враждебни идеология и по силата на техните пълномощия подхващат ограничения, а другояче самите духовни водачи би трябвало да разпознават сходни злоупотреби и да не позволяват религиозната проповед с сходна агитация, тъй като в случай че те самите станат проводници тогава самите вероизповедания стават цел на сходно влияние. По този метод самата религиозна общественост не служи за нещо положително, а се трансформира в източник на проблеми “, уточни Нушев.

„ Хората са най–склонни да повярват на тази визия, която съответствува с тяхната лична, би трябвало да се отнасяме с схващане за това, че доста постоянно на хората им е мъчно да стартират да мислят за това, че визиите им може да не са напълно справедливи и да се вслушат и да станат по–възприемчиви за една персонална истина за действителността, тъй като самите те се усещат изгубени в една друга реалност “, акцентира Иглика Иванова.

„ Този общ брой зоркост, търсене на информация от нейния първоизточник и инспекция и сравняване с авторитетни източници. Това са трите решения, които считам, че могат да бъдат работещи за хората “, заключи тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР