Разкривайки долната част на корема с повече или по-малко финес,

...
Разкривайки долната част на корема с повече или по-малко финес,
Коментари Харесай

Кроп топът – скандален в миналото, супер актуален днес

Разкривайки долната част на корема с повече или по-малко финес, изрязаният топ е синоним от основаването си на свободна и еманципирана женственост, която претендира за правото да разкрива тялото си, без то да бъде сексуализирано. Той се завръща измежду трендовете и това лято, с цел да го носим в композиция с обичаните си къси панталони от деним, с грациозен необятен панталон или с ефирна миди пола. В по-хладните дни прибавяме обемен блейзър или просто разкопчана бяла риза, изключително за ваканционен стайлинг.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Обикновено свързваме кроп топа с 90-те и ерата на Spice Girls, само че неговата история може да се наблюдава надалеч по-назад в предишното, когато нееднократно е бил одобряван за неприличен. Първоначално той се появява в обичайните дрехи на източните страни, като късата горна част, носена под индийското сари.

Във Франция при започване на 30-те години на предишния век известната дизайнерка Мадлен Вионе се пробва да изкуши французойките с вечерна рокля, при която оставя забележим корема, само че по този начин или другояче никой не съумява да се впечатли от нейната фешън провокация. Отвъд океана също по това време одобряват блузите над пъпа като прекомерно нескромни. Но в златната епоха на Холивуд от ден на ден стартира да се появява в киното, носена от Мерилин Монро и Бети Пейдж. Субкултурата на рокендрола също способства за разкрепостяването на облеклото и за налагането на кроп топа като съвършения съдружник на дънките.

В последна сметка половата гражданска война от 60-те и 70-те години трансформират изрязания топ в наклонност самичък по себе си, без значение дали се носи в хипи жанр или е декориран с пайети и искра в резултат на диско културата. И няма по какъв начин да не се сетим за фешън икони като Шер или Джейн Бъркин, които не пропуснаха посредством своя именит жанр да демократизират тениската, вързана под гърдите или топът, едвам покриващ ги.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Spira Shop (@spira.shop)

80-те направиха го направиха част от ежедневния дрешник, без значение дали поради филми като „ Флашданс “, или стила на Мадона, трансформирайки го в знак на поп културата. Но най-ярко наличието на изрязаните горни облекла се открои през 90-те, освен около Spice Girls, само че и поради „ Сексът и градът “, Бритни Спиърс, TLC, Дженифър Анистън и доста други звезди, които постоянно го носеха с дънки с ниска талия. Новото потомство Z възроди този тренд, който всяко лято завладява стайлинга на девойките, без значение от възрастта. Така че и този сезон ще му намерим особено място в дрешника.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Grece Ghanem (@greceghanem)

 
10 стайлинг хрумвания, които потвърждават, че черното е също толкоз стилно и през лятото

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР