Разкриването на филиал на Медицински университет-Варна в Добрич е от

...
Разкриването на филиал на Медицински университет-Варна в Добрич е от
Коментари Харесай

В МУ-Варна се проведе тристранна среща за разкриване на филиал на университета в Добрич

Разкриването на филиал на Медицински университет-Варна в Добрич е от изключителна нужда, както за града, по този начин и за околните обитаеми места. Около тази теза се сплотиха кмета на града господин Йордан Йорданов, ректорът на Медицински университет - Варна проф. доктор Валентин Игнатов и народните представители доктор Хасан Адемов, Деница Сачева, Мая Димитрова, Йорданка Костадинова и Галина Георгиева. На тристранната среща участва още ръководителят на Катедра „ Здравни грижи “ проф. Силвия Борисова и шефът на Дирекция " Международно съдействие, акредитация и качество " проф. Тодорка Костадинова.

Проф. доктор Валентин Игнатов благодари на кмета на Добрич за инициираната среща и съобщи: “Инициативата за основаване на Филиал в град Добрич е почнала много обратно в годините, само че заради разнообразни аргументи, това не се е случило досега. През това време разкрихме филиали в Сливен, Велико Търново и Шумен и те потвърдиха своята ползотворност и целенасоченост. “

Повече от четири години Медицински университет – Варна ползва сполучлива процедура за осъществяване на фрагменти в региона на опазването на здравето. В последните години от образованието за студентите от специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ управлението обезпечава опция да работят на трудов контракт в УМБАЛ „ Света Марина “ – Варна. Това е потвърдена и устойчива процедура, която може да бъде приложена и в други обитаеми места.

Народните представители обявиха подготвеност за подпомагане при осъществяване на плана и помощ за по-бързото му реализиране, защото нуждата от медицински експерти е от първостепенно значение за здравето и живота на хората.

На тристранната среща бяха начертани ясни стъпки за ускорение на процеса по разкриването на филиал на Медицински университет - Варна в град Добрич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР