Разкритията около полицейското наблюдение на двама журналисти в Севера са

...
Разкритията около полицейското наблюдение на двама журналисти в Севера са
Коментари Харесай

Разкритията около наблюдението на двама журналисти от PSNI „върхът на айсберга“

Разкритията към полицейското наблюдаване на двама публицисти в Севера са единствено върхът на „ доста огромен и доста рисков айсберг “, предизвести един от репортерите.

Бари Маккафри разяснява, до момента в който деятели на акцията приканиха Полицейския съвет на Севера да стартира следствие на изказванията за нелегално скрито наблюдаване на публицисти в района.

Amnesty International и Комитетът по Администрацията на правораздаването (CAJ) писа до борда, надзорния орган на полицейската работа на Северна Ирландия (PSNI), като изрази „ сериозна угриженост по отношение на това какъв брой необятно публикувана може да е била практиката за наблюдаване на публицисти и други “.

Този ход идва, откакто на трибунала беше обявено, че полицията е подхванала загадка интервенция за наблюдаване след ареста на господин Маккафри и сътрудника му Тревър Бърни в опит да разкрие един от техните източници.

Трибуналът за проверяващи пълномощия (IPT) беше казано предходната седмица, че карцерът на режисьори през 2018 година е бил „ разр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР