Разкрити две убийства от битов характер, съобщи заместник-главният прокурор Иван

...
Разкрити две убийства от битов характер, съобщи заместник-главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Иван Гешев: Разкрита са две убийства, имаме проблем с битовата престъпност

Разкрити две убийства от битов темперамент, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред публицисти.

" За никой не е загадка, че в България има проблем с битова престъпност и домашното принуждение. Имаме проблем с това, което се случва в дребните обитаеми места против нашите баби и дядовци, против възрастните хора. Държавата е в дълг към тези хора ", сподели още Гешев на брифинг през публицисти.

Двете тежки умишлени закононарушения са разкрити безусловно през вчерашния ден. Първият случай касае започнатото преди 10 дни досъдебно произвеждане, в което в гора наоколо до Варна е открит съвсем заровен мъртвец на мъж. Трупът е разпознат и се стига до причинителя, който е арестуван, оповестиха от прокуратурата и разкриха детайлности.

Убит е 56-годишен мъж, а причинителят, който е арестуван, е 91-годишен. Причината е нарастващ във времето спор сред двамата, които са били съседи. При последната им среща в дома на обвинения във вилна зона в местността Добрева чешма, по-възрастния мъж е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в гората сред Генерал Кантарджиево и Орешак, където е открит от полицията.

91-годишният мъж има двама сина. Заради здравословното си положение арестуваният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор по делото да реши каква мярка за неотклонение е подобаваща за него. Според експертизата за психологичното му положение той страда от старческа деменция, само че е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост " от 10 до 20 години.

Второ разкрито ликвидиране е осъществено в петък вечерта във варненския квартал " Аспарухово ". Мъж е пребил по изключително нечовечен и непосилен метод дамата, с която живеел на фамилни начела. Двамата са млади - към 30-годишни. Вследствие на нанесения побой дамата е умряла. Двамата се срещнали преди няколко месеца в обществена мрежа и мъжът, който живее в Добрич, се е преместил във варненския квартал. Има данни за престъпни регистрации.

Убиецът пребил жертвата си с юмруци. Той е арестуван и му е повдигнато обвиняване за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР