Разкрита е плантация с канабис в трудно достъпна местност край

...
Разкрита е плантация с канабис в трудно достъпна местност край
Коментари Харесай

Разкриха плантация с канабис в Родопите!

Разкрита е ферма с канабис в мъчно налична околност край родопското село Осиково. Информацията бе обявена на взаимна конференция на Окръжната прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян. По първични калкулации конфискуваното количество марихуана и 143 стръка канабисови растения са на обща стойност към 100 000 лева

По случая има арестувани като обвинени двама мъже, само че към този момент няма привлечени обвинени.  Плантацията е оборудвана със система за капково напояване, енергиен източник и устройства, с които на място са обработвани наркотичните растения.

Плантацията на повърхност един декар се намира в земи, които са част от държавния горски фонд, недостъпни са даже за високопроходими коли.  При огледа на мястото са конфискувани 17,6 кг марихуана и 143 стръка канабис, съгласно данни от окръжния прокурор Недко Симов.  Той уточни, че с висока степен на убеденост имат визия за лицата, съпричастни към осъщественото закононарушение. Става дума за трима мъже от Пловдив на възраст 46, 47 и 55 година, двама от които са арестувани.  

Образуваното досъдебно произвеждане е по обвинявания за засаждане и развъждане на наркотични растения и за произвеждане на наркотични субстанции.  Обвиняеми към момента не са привлечени, защото се изисква правене на изводи по назначените експертизи, прецизираха от прокуратурата. Имаме увереност и воля да се борим интензивно с проведената престъпност и да предпазим жителите на Смолян от тази злина - опиатите, съобщи Недко Симов. 

Разследващите са открили, че на място край плантацията е осъществявана самата обработка на канабисовите растения до марихуана.  Открити са дробилка и сушилни. При последвали претърсвания от коли са конфискувани преносими компютри, мобилни телефони и 1 грам бяло прахообразно наркотично вещество.  

Работата по случая продължава, като занапред ще се обяснява дали се касае за проведена незаконна група, споделиха от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР