Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на

...
Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на
Коментари Харесай

10 задържани за разпространението на наркотици във Враца. Правили синтетичен опиат, известен като „чай за пушене“

Разкрита е проведена незаконна група, занимаваща се с разпространяване на опиати на територията на област Враца, оповестиха от прокуратурата. Под управлението на Окръжна прокуратура – Враца се водят дейни дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от проведена незаконна група, занимаваща се с разпространяване на наркотични субстанции. Деянието е квалифицирано по член 321, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. До откриване на противозаконната активност се стигна в резултат на добра съгласуваност и интензивно съдействие сред Окръжна прокуратура – Враца и ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Враца.

При извършена огромна профилирана полицейска интервенция са осъществени голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности на територията на градовете Враца и Криводол. Проверени са адреси и коли. Открити са и са конфискувани голям брой предмети и парични средства, имащи отношение към предмета на делото. Издирени са и са разпитани голям брой лица. На този стадий е открито, че през интервала от  2020 година до 25.01.2024 година в гр. Враца и други обитаеми места на територията на област Враца била проведена и ръководена незаконна група, основана за разпространяване на наркотични субстанции.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани задоволително годни доказателства, съгласно които проведената незаконна група се е занимавала с произвеждане на синтетичен опиум, прочут като „ чай за пушене “ и „ билка “, както и с разпространяване на разнообразни типове наркотични субстанции на територията на област Враца.

Установена е директна съпричастност към незаконната активност на 10 лица. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Враца те са привлечени в качеството на обвинени. Осем от тях са арестувани за период до 72 часа. Предстои през днешния ден да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Другите двама са с ограничения за неотклонение „ подписка “.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР