Разкази от най-размирните райони на войната. Жителите там се страхуват

...
Разкази от най-размирните райони на войната. Жителите там се страхуват
Коментари Харесай

Хората в Харков не могат да напуснат домовете си дори за хуманитарна помощ


Разкази от най-размирните региони на войната. Жителите там се опасяват за живота си и за децата си, до момента в който бягството им става все по-трудно. Хората в Харков не могат да изоставен домовете си даже за филантропична помощ. Това описват Маша и Иван. Евакуацията става все по-невъзможна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1738
“Някой се пробват да напусне, само че по „ зелените коридори “ се стреля. Стрелят по рейсовете, по колите. Сега още веднъж се чуват детонации, още веднъж бомбардират. Обявиха възудшна паника преди малко. Трябва да слезем в скривалището “, описват те пред БТВ.

Само на 150 км оттова в Полтава, са Альона Штефан и фамилията ѝ. И там в към този момент звучат сирени за въздушна паника.

" Имаше въздушна паника, което значи предизвестие. Нямаме визия дали ще има, или не някаква офанзива. Известяват ни, с цел да можем да реагираме и да се скрием ", описа тя.

Планират евакуацията си, само че със боязън.

" Не е ясно каква е обстановката по пътищата. Нямаме визия какво може да се случи, къде бихме могли да се скрием, в случай че нещо се случи. Ако по-рано можеше да се пътува, знаейки къде можеш да се скриеш, в случай че се наложи, то все още това е невероятно “, добави тя.

От завладения Херсон Татяна Дергачева споделя, че всеки идващ ден оцеляването им е все по-трудно.

„ Вчера имаше някакви детонации денем. Не знаем какви бяха. Хората са доста уплашени, тук сме без оръжие. Ние сме живи цели, доста се опасявам. Тук остават дребни деца, млади дами. На всички ни е доста трдно “, добави тя.

Казва, че се надяват на поддръжка, само че не знаят по кое време ще я получат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР