Разказът Ева, която расте и се смалява на Иванка Могилска

...
Разказът Ева, която расте и се смалява на Иванка Могилска
Коментари Харесай

Ето какво се падна на седмокласниците на изпита по БЕЛ

Разказът " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска се падна на седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература. Върху него учениците писаха преразказ от името на безпристрастен повествовател.Той есъздаден особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7 клас, оповестиха от МОН. Тестът с правилните отговори е оповестен на уеб страницата на просветното ведомство в секция „ Общо обучение “ – НВО за 7 клас. На изпит бяха и десетокласниците. Резултатът от него е значим най-много за учениците от обединените учебни заведения, в които образованието е до 10 клас. С него те аплайват, с цел да продължат образованието си във втория гимназиален стадий. Резултатите от всички изпити ще бъдат оповестени до 28 юни.

Изпитът по БЕЛ на седмокласниците стартира в 9 часа и продължи два часа и половина. Учениците работиха по26 задания. Анкета на Дарик, измежду завършващите 7 клас в 112 столично учебно заведение „ Стоян Заимов “ сподели, че най-вече ги е затруднила 24-та задача

Последната задача е обстоен преразказ по неизучавана художествена творба. Падна се разказът " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска, който учениците трябваше да преразкажат от името на безпристрастен повествовател.

Повечето възпитаници споделиха, че изпитът е бил по-лесен от очкавнаното.

Оценките от ВНО след 7 клас са балообразуващи за приема в гимназиите. Изборът на учебно заведение е друг, идентична е вярата на учениците, че ще влязат, там, където желаят.

Утре е изпитът по непознат език, той обаче е по избор. Другият наложителен изпит от НВО е по математика и е в петък, на 16 юни. Максималният брой точки на всеки изпит е 100 и те не се преобразуват в оценки.Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.

Междувременно още по време на изпита на седмокласниците, пробата се появи в интернет. Ключът с правилните отговори също беше оповестен преди оповестяването им от МОН. Попитан за това от публицисти, министърът на образованието проф. Галин Цоков отхвърли да има приключване на информация от просветното ведомство. Ставало въпрос за „ безсъвестен квестор “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР