Разкажи ми повече за себе си. Това е един от

...
Разкажи ми повече за себе си. Това е един от
Коментари Харесай

Разкажи ми повече за себе си: Най-добрият начин за отговор на този въпрос

" Разкажи ми повече за себе си. "

Това е един от най-често срещаните и лъжливо сложни въпроси, задавани по време на изявленията за работа.

Но " разкажете ми за себе си " е освен това от средство за разчупване на леда сред двама или повече непознати.

Мениджърите употребяват този въпрос, с цел да оценят увереността ви и да се срещнат с вашите цели и цели, написа CNBC.

" Когато се явявате на изявление за работа, вие продавате себе си ", изяснява Уилям Вандерблумен, основен изпълнителен шеф на Vanderbloemen Search Group.

" Най-добрият отговор споделя истината, той е къс и ангажиращ. ", безапелационен е специалистът.

Вандерблумен е интервюирал над 30 000 претенденти за работа и е написал няколко книги по какъв начин можем да изградим сполучлива кариера.

Предстоящата му книга " Бъдете еднорог: 12 навика, които отличават най-хубавите водачи от останалите " ще бъде оповестена през ноември 2023 година, добавя CNBC.

И тъй като въпросът " Разкажете повече за себе си " нормално се задава при започване на изявлението за работа, това е чудесна опция да извършите мощно първо усещане на мениджъра по наемане, изяснява Вандерблумен.

Отговорът ви на този въпрос би трябвало да бъде като мини асансьор, в който да изтъкнете една от мощните си страни, подобаващ минал опит и за какво се вълнувате от тази работа.

" Когато запитам претендентите да опишат повече за себе си, в действителност диря самопознание. Изключителните претенденти са тези, които ми демонстрират къде са мощните им страни и от какъв тип работа черпят сила. ", добавя Вандерблумен.

Важно е да съобразите отговора си с съответната позиция, за която се явявате на изявлението, като се концентрирайте върху уменията и опита, които са най-подходящи.

Например, в случай че организирате изявление за работа като софтуерен разработчик в разрастващ се софтуерен стартъп, можете да кажете:

" На този стадий от кариерата си разбрах, че в действителност ми харесва да работя в бърза и гъвкава среда.

Не мога да претърпявам да седнал съм неподвижно и да върша едно и също нещо всеки ден, даже и отвън работата, постоянно съм припрян да се захвана с нови занимания.

Едно от нещата, които ми харесват във вашата компания, е, че сега сте във фаза на напредък.

Радвам се да допринеса за този напредък, да се приспособявам в придвижване и да поддържам работата на другите екипи, както мога. "

Ако сте на изявление за позиция като управител човешки запаси можете да обясните за какво ви харесва да поддържате връзка с хората и да дадете образец за случай, в който сте създали това на работа, предлага Вандерлбюмен.

" Ако можете да покажете на интервюиращия за какво сте устроени по избран метод, за какво сте построили подобен темперамент и по какъв начин това подхожда на упованията на длъжността, ще ги очаровате. ", споделя в умозаключение специалистът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР