Разходките в парка продължават да са забранени, предупреди от профила

...
Разходките в парка продължават да са забранени, предупреди от профила
Коментари Харесай

Фандъкова с подробности за отварянето на парковете


Разходките в парка не престават да са неразрешени, предизвести от профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя даде няколко обяснения по отношение на възбраната за визити на парковете и градските градини:

-Разходките в паркове и градини не престават да са неразрешени.

-По мое предложение в софийския действен щаб приготвяме организация и правила за поетапно отваряне на огромните паркове - първо, единствено за разходки на дребни деца в избрани часове.

-В неделя екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци от общинското формирование и полицията ще проведат образование за използване на терен на основаната организация. Ще се ревизират маршрутите, които са готови за да не позволяваме секване на потоците и нарушение на нужната отдалеченост.

-В това образование не вземат участие жители!

-Забраната за влизане в паркове и градини за всички остава в действие, до момента в който не получим инструкции от Националния действен щаб на база регистриран спад на заболеваемостта. Разговаряхме с министър Ананиев и имаме подготвеност да координираме дейностите си.

-Получих въпроси за какво мислим за отваряне на парковете единствено за дребните деца и техните родители. Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да съблюдават рекомендацията да стоят у дома и те не могат да излизат сами по друго време. Разходките по тротоари с дребни деца не са комфортни, нито са най-хубавото за тяхното здраве. Трябва да осигурим достъп и на децата със болести и специфични потребности, тъй като дългото затваряне у дома се претърпява извънредно тежко от доста от тях.

-Подготвяме разнообразни разновидности, които ще представим пред Националния действен щаб и министъра на опазването на здравето. Всички те целят да има явен ред, с цел да не позволяваме нарушение на дистанцията и събиране на хора. Изработваме и нужните табели и листовки.

-В момента в страната ни се записва растеж на заболеваемостта и всички въведени забрани, включително и тези за парковете, са в действие.

-Останете у дома! Важно е, с цел да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР