Разходите ни за туризъм растат с над 24 на сто

...
Разходите ни за туризъм растат с над 24 на сто
Коментари Харесай

Разходите ни за туризъм са се увеличили с над 24% за година

Разходите ни за туризъм порастват с над 24 на 100 за година. Това демонстрират данните на националната статистика. През предходната година разноските за туристически пътувания на българите доближават над 3 милиарда и 400 милиона лв..

Повече пари сме похарчили при пътуванията в страната – към 2 млрд лв., до момента в който разноските направени в чужбина са по-малко.

На този декор у нас хотелиерите по морето се готвят да открият сезона по-рано -  още в началато на май, със струпвaнето на почивни дни по Великден.

С летните градуси на открито Радост Маркова възнамерява първата лятна отмора за към този момент четиричленното си семейство. Най-големият разход ще е за децата.

" За храна, за занимания. С деца като сме, заниманията са си неизменима част. Над 2000 лв. допускам, че ще е бюджетът за четиричленно семейство, за към седмица, може би ", разяснява тя.

Хотелиерите по Южното Черноморие се приготвят за първите туристи, които ще дойдат в неделя. Сезонът тази година стартира с почивните дни за Великден и Гергьовден.

" Цените са на равнища от предходната година, леко нарастване има, не повече от 10-15 %. Това е обусловено от по-високите цени за труд и на някои от питателните артикули ", разяснява Деляна Цонева, хотелиер и ръководител на туристическа камара.

И пътуванията в чужбина се чака да са по-скъпи тази година, регистрират туристически организации. Интерес за празниците през май към този момент има регистрират туристическите организации.

„ Самите пакети на турооператорите са поскъпнали лека-полека някъде сред 10 и 20 % според от дестинацията, защото в микса на нашите цени не вземат участие единствено превоза и хотелското настаняване, само че знаете заплатите също много се подвигнаха – за личен състав се заплаща повече “, разяснява Димитър Балтов, шеф на туристическа организация.

А прогнозите за времето са за температури подобаващи за почивки. Топли дни ще има още за пролетната почивка на учениците.

Нормалните средномесечни температури за април у нас са сред 11 и 14 градуса, само че прогнозите са, че в този момент те ще бъдат с градус-градус и половина по-високи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР