Разходите на общините за изпълнение на противоепидемичните мерки през март

...
Разходите на общините за изпълнение на противоепидемичните мерки през март
Коментари Харесай

Разходите на общините за Covid-мерки към края на юни се очаква да достигнат 18 млн. лв.

Разходите на общините за осъществяване на противоепидемичните ограничения през март и април надвишават 6 милиона лв., а към края на юни се чака да доближат 18 милиона. Според кмета на Димитровград Иво Димов, заместник-председател на Сдружението на общините, те би трябвало да имат достъп до мярката 60 на 40 и опция за безлихвени заеми.

С два милиона лв. са по-малко приходите на община Димитровград в съпоставяне със същия интервал от предходната година. Пропуснатите доходи за останалите общини са за близо 200 милиона лв., заяви пред БНР кметът Иво Димов който е и заместник-председател на Сдружението на общините. „ Българските общини би трябвало да свият фрапантно разноските си и самото стесняване на разноските няма по какъв начин да наваксат този дефицит, тъй че прекомерно евентуално е към края на годината дефицитът в българските общини да бъде много сериозен “, уточни той.

Димов сподели какви съгласно него са разновидностите за излизане от рецесията: "Общинските предприятия би трябвало да имат опция да се възползват от мярката 60 на 40. 37 хиляди не са единствено хора, които работят в общинската администрация, това са хора по другите предприятия, а настрана от тях близо 220 хиляди индивида са ангажирани във второстепенните разпоредители. Другият вид е краткотрайни безлихвени заеми за избран интервал от време. “

До края на юни се чака разноските на общините за непредвидените противоепидемични ограничения да доближат 18 милиона лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР