Разходите на компаниите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални

...
Разходите на компаниите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални
Коментари Харесай

Частните индустриални компании планират да свият инвестициите с 14%

Разходите на фирмите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи в индустрията през 2017 година са със 7.4% повече спрямо 2016 година, само че проектите на мениджърите за тази година са да понижат вложенията, заяви Националният статистически институт.

Данните са от постоянно бизнес наблюдаване на капиталовата интензивност измежду промишлените предприятия, извършено през март.

Анкета измежду мениджърите сподели, че проектите им за тази година са да свият вложенията с 6.6% като в частния бранш понижението ще е с 14 на 100.

Най-голям условен дял в вложенията през 2018 година се чака да образува производството на артикули за междинно ползване (43.3%), при което се планува намаляване от 12.0% по отношение на миналата година.

На второ място по планиран размер на вложенията са енергетичните и обвързваните с водата браншове (с условен дял от 25.4%), при които се чака нарастване с 27.9% спрямо 2017 година

В производството на недълготрайни потребителски артикули, което е с условен дял от 16.3%, капиталовите стратегии ще се свият с 25.2%.

Вижте в графиката разпределението на предстоящите вложения по съществени индустриални групи.

 Частните индустриални компании възнамеряват да свият вложенията с 14%
© НСИ
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР