Разходи на обща стойност 800 млн. USD не може да

...
Разходи на обща стойност 800 млн. USD не може да
Коментари Харесай

Строителни проекти създадоха проблеми на Пентагона

Разходи на обща стойност 800 млн. USD не може да регистрира Пентагона. Това излиза наяве от одиторска инспекция на ведомството извършена през декември 2017 година от профилираната в тази област компания Ernst & Young. От ведомството са декларирали, че не са сюрпризирани от резултатите и имат намерение да подхващат съответните ограничения за премахване на проблемите.

Управлението е дало неправилна отчетна информация за извършени строително инженерни действия по корпус на военна постройка на Съединени американски щати, както и на други подразделения, благосъстоятелност на Министерство на защитата на обща сума 465 млн. USD, написа списание Politico, което разполага с отидорския отчет. Ведомството също по този начин не е могло да показа документи по редица строителни планове на обща стойност 384 млн. USD. От Ernst & Young също по този начин са открили и редица други нарушавания, в това число неявяване на информация за употребявано компютърно съоръжение на стойност 100 млн. USD

В началото на януари тази година заместник-министърът по защитата, отговарящ за финансовите въпроси Дейвид Норкуист съобщи, че Пентагона има намерение да влага близо 1 милиарда USD за осъществяване на най-мащабната финансова инспекция на ведомството от съществуването му. Цената на самия одит е 367 млн. USD. Сумата ще получат специалисти, самостоятелни компании, привлечени за инспекцията. Още 551 млн. USD ще отидат за премахване на към този момент установени проблеми. Така общата сума по предварителни данни ще възлезе на 918 млн. USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР