Разходете се днес из Стария град и непременно разгледайте изложбата

...
Разходете се днес из Стария град и непременно разгледайте изложбата
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: Вижте невероятните багри на Силвия Павлов...

Разходете се през днешния ден из Стария град и безусловно разгледайте изложбата на Силвия Павлова в изложба „ Възраждане “. Тя се намира на доста елементарно място – съвсем на основната улица „ Съборна “ и по-точно на ъгъла с ул. „ Стоян Чалъков “ 1.

В неделя галерията е отворена от 11 до 16 часа, в понеделник и до края на седмицата – от 10 до 19 часа.

Невероятното комбиниране на багрите ще ви завладее още от първия момент, откакто видите живописните платна на Силвия Павлова. Изложбата, готова за Коледа, се назовава „ Корени “.



Авторката показва пред пловдивската аудитория своето лирично завръщане към рода и извора, а имената, които е дала на картините си, са като заглавия на вълшебни приказки - Пазва, Старата чешма, Пътят на реката, Луната споделя, Тишината на залеза, Лилаво време, Златният пясък.

Талантливата художничка е родена през 1979 година Живее и работи в София на свободна процедура, член на СБХ.

През 1998 година Силвия Павлова приключва Националната гимназия за приложни изкуства „ Св. Лука “ в София компетентност ” текстил и технология на облеклото”, а в следствие Нов български университет по компетентност “Театрално изкуство” с професионална подготовка сценограф при проф. Невена Кавалджиева и доцент Зарко Узунов.

Ето какво споделя Силвия за себе си:

„ Знам единствено, че откогато се помня, аз върша това - създавам. В началото, до момента в който още бях напълно дребна, си играех с хартиените отрязъци под бюрото на майка ми, която също беше художник, и ги превръщах в човечета, животни и пъзели. Творческата среда, в която съм отгледана, ми е помогнала доста да развия въображението и качествата си “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР