Разград. Досъдебно производство срещу длъжностно лице е образувано днес в

...
Разград. Досъдебно производство срещу длъжностно лице е образувано днес в
Коментари Харесай

Досъдебно производство срещу длъжностно лице е образувано днес в ОДМВР-Разград

Разград. Досъдебно произвеждане против длъжностно лице е формирано през днешния ден в ОДМВР-Разград. Това оповестиха от ОДМВР - Разград . Разследването против кмет на обитаемо място в община Исперих е за това, че е съставил голям брой неистинен частни документи – заявки за гласоподаване в преносима изборна секция и медицински документи, приложени към тях. Придаден им е тип, че са заявки от съответни лица – поданици на селото и са употребявани за гласоподаване в изборите за парламент на 11 юли 2021 година. Целта на това действие е да бъде открита преносима секция в съответното обитаемо място, въпросните лица да бъдат посетени от ПСИК в домовете си и да гласоподават с хартиени бюлетини, заобикаляйки машинния избор.

В рамките на законовия период досъдебното произвеждане по чл.310, ал.1 по отношение на чл.309 от Наказателен кодекс е изпратено по подготвеност в прокуратурата. Данните за образуването му са събрани в хода на целенасочени и упорити оперативно-издирвателни дейности на чиновници от ОДМВР-Разград във връзка нарушавания на изборното законодателство предходната година.

Припомняме, че полицията в Разград стартира инспекции на всички лица, дали своят вот с преносими изборни секции на изборите от 4 април и 11 юли предходната година, на лекарите, издавали неистинен медицински документи, както и на длъжностните лица по кметства и общини, откривали непозволено ПСИК-ове. Проверките бяха разпоредени поради фрапиращия брой хора, гласуващи в преносими секции на територията на Разградска област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР