Разговорите за присъединяване към ЕС не би трябвало да се

...
Разговорите за присъединяване към ЕС не би трябвало да се
Коментари Харесай

Северна Македония: Преговорите с ЕС не бива да се превърнат в преговори с България

Разговорите за присъединение към Европейски Съюз не би трябвало да се трансфорат в договаряния с България, декларира министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в изявление за гръцкия вестник " Вима ", представено от Българска телеграфна агенция.

Той е добавил, че диалозите за превъзмогване на разликите със София не престават, отбелязва в. " Нова Македония ".

Османи е изтъкнал, че европейската концепция е ентусиазъм за решение на горчивите въпроси в района, а Република Северна Македония съставлява ярък образец. Не съществува мощна Европа без мощни Балкани. Стабилизацията на Европейски Съюз може и би трябвало да се реализира дружно с европейската стабилизация на Балканите, декларирал министърът.

" Независен весник " оповестява, че вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи през днешния ден ще бъдат на работно посещаване в Брюксел, където ще осъществят среща с министъра на външните работи на Португалия Аугущу Сантуш Силва. В рамките на визитата са планувани срещи с представители на институциите на Европейски Съюз, планувани са срещи и с външни министри от страните-членки на Европейски Съюз.

Най-големите опасности, които може да донесе ветото на България в страната, са излишно похабеното време и евроскептицизмът измежду жителите, само че това е пътят и ние ще продължим с промените, е декларирал министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, представен от " Слободен щемпел ".

Али Ахмети твърди, че разногласието с България ще се реши тази пролет, написа в заглавие " Независен весник ". В интерес и на Вашингтон, и на Брюксел е да се реши този въпрос. През тези 20 години нито един път не съм бил отчаян от техните действия. Аз съм оптимист, че този проблем ще се реши още в ранна пролет, декларира Ахмети в излъченото " Политика " на локалната гостиварска телевизия ТВ „ Глоби “. Според него решението ще пристигна преди парламентарните избори в България.

Във връзка с упованията от резултатите от преброяването в Република Северна Македония Али Ахмети е декларирал, че албанците не може да бъдат по-малко от 25 %, колкото са били през 2002 година Той е показал, че измежду албанците в Република Северна Македония има по-голяма раждаемост през последните години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР