Разговорите за пари в една връзка понякога са неудобни. Това

...
Разговорите за пари в една връзка понякога са неудобни. Това
Коментари Харесай

Как да говорите за пари с партньора, без да е неудобно

Разговорите за пари в една връзка от време на време са неуместни. Това важи изключително доста за сътрудници, които са неотдавна дружно и към момента сред тях има бариери и тематики, за които те се тормозят да приказват. Когато мислим за парите и взаимоотношенията, те постоянно имат негативен нюанс. Може би е по този начин, тъй като тематиката за това какво да вършим на вечерната среща е доста по-приятна от тематиката за финансите, а може би тъй като една от водещите аргументи за бракоразвод в брака са различията във връзка с парите.

Но не е наложително това да бъде сензитивна или спорна тематика. Ако поставите основите и проведете почтени диалози, определянето на финансови цели може да бъде нещо, което сближава вас и колегата ви, вместо нещо, което ви отдалечава.

Няма тъкмо несъмнено предписание за това по кое време би трябвало да се организира диалог за пари. Всяка връзка има собствен личен миг и се развива със лична скорост. Важното е, че когато е уместно да проведете този разговор, би трябвало да го извършите намерено, почтено и с почитание.

Прочетете идващите няколко съвета по какъв начин да проведете работлив диалог за пари, който ще ви сближи, а няма да ви отдалечи.

Наблюдавайте

Може да не се чувствате удобно да повдигнете напълно диалога за пари в ранните стадии на връзката ви, само че наблюдението на паричните привички на колегата ви може да бъде необикновено показателно. Какви са навиците за харчене на половинката ви? Импулсивно ли прави огромни покупки или нормално избира по-икономичния вид? За какво обича да харчи и защо обича да пести?

Освен че ще научите по какъв начин се отнася към парите, това е и добра опция да наблюдавате и да научите повече за личността му и за това какво цени. Опитът да разберете отношението на колегата си към парите може в последна сметка да ви помогне да се улесните в диалог, който се усеща натурален и може да подчертае къде си наподобявате и къде се различавате.

 за пари

Създайте отворена среда

Темата за пари е деликатна, тъй че ситуацията, която установявате преди и по време на всеки диалог с колегата си по отношение на финансите, е в действителност значима. Затова започнете, като споменете тематиката и подскажете, че желаете да седнете да поговорите за нея дружно, с цел да сте на едно мнение за житейските си цели.

Помислете за това по какъв начин можете по елементарен метод да извършите диалога още по-приятен. Налейте си по една чаша вино вечерта, до момента в който приготвяте вечерята, организирайте си среща за обяд или говорете за това доброволно в колата, до момента в който пътувате за работа дружно или за някое друго място.

По време на диалога за пари се концентрирайте върху потреблението на ефикасни информационни умения, изключително в случай че нещо ви изненадва или разстройва. Например, в случай че научите, че сътрудникът ви има много задължения, поради заеми, не го карайте да се усеща зле. Вместо това се пробвайте да разберете цялата история за това по какъв начин е стигнал до това и какво прави, с цел да усъвършенства обстановката. Това важи, в случай че сте в начален стадий на връзката ви и е обикновено още да не знаете тези неща за колегата. При дълготрайни връзки тези тематики от дълго време би трябвало да са изяснени.

 за пари 2

Знайте какво желаете да обсъждате

В взаимозависимост от това къде се намирате във връзката си, евентуално имате друг лист с терзания, въпроси и цели. Ако заживявате дружно или сключвате брак, евентуално ще желаете да се концентрирайте върху това по какъв начин ще се справяте с парите като двойка, дали ще комбинирате финансите си и по какъв начин да постигате финансовите си цели дружно. Ако организирате диалог за пари в по-нова връзка, ще желаете да обсъдите по какъв начин всеки от вас цени и мисли по тази тематика.

Бъдете почтени с колегата си

Честността е от решаващо значение, само че може да е мъчно да бъдете почтени с колегата си, в случай че към момента не сте приели личната си финансова действителност. Част от диалога за пари е да бъдете почтени първо със себе си. Ако във финансовата ви история има нещо, с което не се гордеете, време е да се примирите с него и да съставите проект за придвижване напред.

Ако сте избягвали да изплащате задълженията си, отделете малко време, с цел да ги разгледате и да измислите проект по какъв начин да ги изплатите, преди да говорите с колегата си. Ако приемете действителността и извършите почтен доклад за обстановката, както и с проекта ви за придвижване напред, ще се облекчи изненадата от всичко отрицателно, което би трябвало да споделите.

 за пари

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР