Разговорите в Русия между Борисов и Путин бяха на изключително

...
Разговорите в Русия между Борисов и Путин бяха на изключително
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не може да очаквате при разговор на ниво президент - премиер да се чертаят трасета

Разговорите в Русия сред Борисов и Путин бяха на извънредно равнище. В съответния случай това означаваше възобновяване на разговора, което е триумф. Не може да очаквате при диалози на равнище президент- министър председател да се чертаят трасета или да се подписват контракти в задатък. Сега би трябвало да се свършат доста неща, в това число да се изчистят доста неща с Европейска комисия. Посоките, които следват газовите трасета, се дефинират от механически, стопански и политически причини. На срещата в Москва бяха изчистени някои от политическите въпроси. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Фактът, че беше казано в континенталната си част газопроводът да минава през България, е доста положително начало. Наша съществена цел е сигурността на доставките на газ и да си съхраним ролята на страна, която транзитира газ. Основното, което би трябвало да следваме, са условията на европейското законодателство, по тази причина споделих, че следва да се свърши доста работа, сподели още той.

По принцип би трябвало да се бърза, няма причина да се бави инфраструктурният прогрес на обещано оборудване. Информирали сме съветската страна какви са вижданията ни да стартираме плана АЕЦ " Белене ". Ние договаряния с вложител не може да водим. Убеден съм, че в случай че се появи задоволително гарантиран вложител, те ще изпълнят уговорката си, разяснява Дончев.

Всички участници в процеса би трябвало да научат уроци. Първият е, че всичко, което се строи, би трябвало да е издигнато не на бригадирския възторг, а да се гради по този начин, че да има изгода от него. Второ - че всичко би трябвало да се изпипва до най-малките елементи, добави Томислав Дончев.

" България не е кораб, с цел да си сменя курса. Това не значи, че ние не може да вършим бизнес с други страни, в това число и с Русия ", безапелационен бе той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР