Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него

...
Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него
Коментари Харесай

Президентството отговори на ГЕРБ: Разговорите на президента с патриарх Кирил не са засекретявани

Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, оповестиха от прессекретариата на президента. От там подчертаха, че българските национални ползи се отстояват твърдо и отговорно на всяка интернационална среща на президента Румен Радев.

Както БЛИЦ заяви, по-рано през днешния ден парламентарната група на ГЕРБ излезе с гледище президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с съветския патриарх, с цел да отпаднат неяснотите какво е провокирало острото изявление на главата на Руската православна черква.

Патриарх Кирил посети страната ни във връзка националния празник 3 март, а преди да отпътува изрази оскърбление, че българските управляващи приписват заслуги наедно с Русия и на други националности за освобождението ни. В сряда вицепремиерът Валери Симеонов назова съветския патриарх „ второразрядно руско ченге “, „ сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “ и “цигарен милиардер “. Депутатите от " Обединени патриоти " настояха той да се извини на Кирил.

Днес и от ГЕРБ се разграничиха от изявлението на Симеонов: „ Това е преценка на вицепремиера, която е направил в качеството си на водач на НФСБ, доколкото разбирам. Българското държавно управление няма такава позиция “, съобщи Тома Биков.

Лидерът на партия " Воля " Веселин Марешки поддържа настояването на ГЕРБ да се разсекрети стенограмата от диалозите на президента Румен Радев с съветския патриарх Кирил. От " Воля " са безапелационни, че вътрешните разногласия при " Обединени патриоти " по проблема потвърждават потребност от законови промени, с които да не се позволява присъединяване на обединения в изборите.

" Вчера ни разиграват още веднъж циркове! Единият е споделил, че ще водиме война с Русия, а другият му споделя да се извини! Ами, като имат такива непримирими несъгласия, кое ги свързва в една коалиция?! Абсолютно ще подкрепим разсекретяването на тази стенограма, тъй като, в случай че там има неприлично държание на който и да е, ние, българските жители, сме длъжни да знаем! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР