Разговорите, които са водени с ДПС, са за конституционно мнозинство

...
Разговорите, които са водени с ДПС, са за конституционно мнозинство
Коментари Харесай

Георгиев: Всеки коментар на Радев срещу формирането на правителство, е коментар срещу демокрацията

Разговорите, които са водени с Движение за права и свободи, са за конституционно болшинство - всичко друго е преекспонация.

Това съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, откакто в петък от партията се срещнаха с Движение за права и свободи, които по-късно обявиха, че няма да пречат на основаването на държавно управление сред първата и втората политическа мощ.

 

" Кабинетът с ротационен министър председател, който се приготвя с втория мандат е експертен, а хубавото на експертния кабинет е, че специалистите са равноотдалечени от всички и в това време всяка партия може да припознае министри в него. " Така Георг Георгиев от ГЕРБ отговори на упреците от миналите дни, че има представители на Движение за права и свободи в проектокабинета с втория мандат. И повтори, че диалозите с Движение за права и свободи се отнасят само за конституционните промени и обезпечаването на конституционно болшинство и това не е в несъгласие с досегашните позиции на ГЕРБ.

" Движение за права и свободи в никакъв случай не се е противопоставяло на провеждането на евроатлантическа политика и на защитаването на сходни цели, тъй че не съм сюрпризиран, че ще запазят тази линия на държание. Не виждам за какво се преекспонират нещата и се концентрира вниманието върху избран член на ПГ на Движение за права и свободи, а не върху тяхното мнение като цяло. Това ми звучи по-скоро като нечиста сделка на тези, които опонират на по този начин образувалите се отзиви в Народното събрание ", съобщи Георгиев.

 

Той акцентира, че готвеното държавно управление не съставлява коалиция с ПП-ДБ, а обща визия на политически обединения с обща цел.

 

" Много особени варианти нямаше. Опцията беше една и тя е тази, която се случва сега. Ако не желаеме безотговорно ръководство на един човек в тази страна, това е единственото нещо, което може да стане. Това не считам, че е укорително от позиция на демокрацията, а в противен случай - желаеме да предоставим на страната едно успокоение, осъществяване на няколко основни целта, с които страната на следващия ден да бъде по-силна. А не да регресираме и след месец да се озовем отново там, където към този момент сме били, единствено че в една доста по-влошена макро среда ", изясни основаването на кабинета депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

" На Радев се лишават лостовете, с които еднолично да ръководи страната. Атака на парламентарната народна власт е страната да се ръководи от един човек ", сподели още той.

" Румен Радев назначаваше служебни държавни управления, които не подлежаха на парламентарен надзор и се държаха единствено и само от него. Всеки коментар на президента против сформирането на постоянно държавно управление, е коментар против демокрацията на страна ", разкри Георгиев.

" Продължаваме промяната " ще понесе отговорността за всички министри от кабинета и техните дейности. Ако не желаеме безотговорно ръководство на страната, то методът е със съставяне на евроатлантическо държавно управление, добави депутатът.

" През последните две години Борисов не се ползваше от имунитет, в случай че имаше следствие, което трябваше да се организира, то това щеше да се случи ", разяснява Георгиев претенции от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ.

Няма по какъв начин Ивайла Бакалова, която в никакъв случай не се е срещала с Бойко Борисов, да споделя истории и да прави изказвания. Жалко ще е прокуратурата да проверява въз основата на злословия, заяви той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР