Разговори за пари.Съединените щати са изправени пред сериозен недостиг на

...
Разговори за пари.Съединените щати са изправени пред сериозен недостиг на
Коментари Харесай

Как да решим проблема с недостига на лекари за първична медицинска помощ в Америка? Компенсацията е ключова

Разговори за пари.

Съединените щати са изправени пред сериозен дефицит на лекари за първична здравна помощ по доста аргументи, само че една по-специално е неизбежна: компенсацията.

< p> Съществените разлики сред това, което печелят лекарите по първична здравна помощ в съпоставяне със експерти като ортопеди и кардиолози, могат да повлияят на решенията на студентите по медицина коя област да изберат. Освен това системата, която Medicare и други здравни проекти употребяват, с цел да заплащат на лекарите, като цяло отдава по-голяма стойност на осъществяването на процедури като замяна на коляно или слагане на стент, в сравнение с даването на изцяло, дълготрайно ръководство на здравните грижи, което лекарите от първичната здравна помощ дават. < /p> неотдавна оповестен отчет за това по какъв начин да се възвърне първичната здравна помощ. Без него, пишат националните академии, „ незначителните здравословни проблеми могат да се трансфорат в хронично заболяване “, с неприятно ръководство на болестта, несъразмерна приложимост на незабавни отделения и неустойчиви разноски. Въпреки това в продължение на десетилетия Съединените щати не са вложили задоволително в първичната здравна помощ. Това съставлява по-малко от 5% от разноските за опазване на здравето през 2020 година - доста по-малко от междинните разноски на страните, които са членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване, съгласно отчета.

Параметр от 26 милиарда $ на двупартийно законодателство, препоръчано предишния месец от сенатор Бърни Сандърс (I-Vt.), ръководител на сенатската комисия по опазване на здравето, обучение, труд и пенсии, и сенатор Роджър Маршал (R-Kan.), ще подкрепи първичната здравна помощ посредством увеличение на образованието благоприятни условия за лекари и медицински сестри и разширение на достъпа до публични здравни центрове. Политически специалисти споделят, че законопроектът ще даде значима поддръжка, само че това не е задоволително. Това не визира обезщетенията.

„ Имаме потребност от първична грижа да се заплаща по друг метод и да ни се заплаща повече и това стартира с Medicare “, сподели Колър.

Как Medicare подтиква заплащанията

Medicare, която обгръща 65 милиона души на 65 и повече години или които имат избрани дълготрайни увреждания, финансира повече от една пета от всички разноски за опазване на здравето – осигурявайки му забележителен мускул на пазара на опазване на здравето. Частните здравни проекти нормално базират своите суми на заплащане на системата Medicare, тъй че това, което Medicare заплаща, е от решаващо значение.

Съгласно системата за заплащане Medicare сумата, която програмата заплаща за здравна услуга, се дефинира от три географски претеглени съставния елемент: работа на доктор, в това число време и интензивност; разноски за практиката, като режийни разноски и оборудване; и професионална застраховка. Той има наклонност да възнаграждава специалности, които натъртват на процедури, като възобновяване на херния или премахване на израстък, повече от първичната здравна помощ, където фокусът е върху диалозите с пациентите, отговарянето на въпроси и образованието им за ръководство на техните хронични болести.

Студентите по медицина може да не са осведомени с детайлностите за това по какъв начин работи системата за заплащане, само че тяхното клинично образование ги излага на тежко натоварване и прегаряне, което способства за дефицита на лекари за първична здравна помощ, който се чака да доближи до 48 000 до 2034 година, съгласно оценки на Асоциацията на американските медицински колежи.

Разликата в приходите сред първичната здравна помощ и другите експерти също не се губи от тях. Средната годишна отплата за лекари, които се концентрират върху първичната здравна помощ - фамилна медицина, интернисти и педиатри - варира от приблизително към $250 000 до $275 000, съгласно годишния отчет за лекарските обезщетения на Medscape. Много експерти вършат повече от два пъти повече: Пластичните хирурзи оглавяват листата с обезщетения с $619 000 годишно, следвани от ортопедите ($573 000) и кардиолозите ($507 000).

" Мисля, че главните проблеми във връзка с първичната здравна помощ лекарската линия са компенсацията и работата на първичната здравна помощ “, сподели Ръс Филипс, интернист и шеф на Центъра за първична здравна помощ към Харвардското здравно учебно заведение. „ Трябва в действителност да желаете да бъдете доктор по първична здравна помощ, когато този студент ще изкарва една трета от това, което ще изкарват студентите, които следват дерматология “, сподели той.

Според статистиката от Националната стратегия за съвпадане на жителите, който наблюдава броя на местата за престояване, налични за завършващи студенти по медицина, и броя на запълнените места, 89% от 5088 места за престояване по фамилна медицина са били заети през 2023 година, спрямо 93% % на запълване на престояване като цяло. Интернистите имат по-висок % на запълване, 96%, само че забележителна част от ординаторите по вътрешни заболявания в последна сметка практикуват в компетентност, а не в първична здравна помощ.

Никой не би споделил, че лекарите са зле платени, само че с междинен студент по медицина, който приключва с малко над $200 000 дълг в здравното учебно заведение, което прави положителната заплата от голяма важност.

Не в това поради парите

Все отново е неправилно разбиране, че студентският дълг постоянно движи решение дали да премине към първична здравна помощ, сподели Лен Маркес, старши шеф по връзки с държавното управление и законодателна отбрана в Асоциацията на американските медицински колежи.

За Аница Куинтеро, 24, студентка по медицина втора година в Geisinger Commonwealth School of Medicine в селските региони на Пенсилвания, първичната грижа е разумно продължение на нейния интерес да оказва помощ на деца и имигранти. Семейството на Кинтеро идва в Съединените щати на сал от Куба, преди тя да се роди. Тя възнамерява да се концентрира върху вътрешните заболявания и педиатрията.

„ Искам да продължа да оказвам помощ на фамилията си и на други фамилии “, сподели тя. „ Очевидно има нещо привлекателно в това да имаш компетентност и висок клас на възнаграждение “, сподели Куинтеро. Все отново тя желае да работи, „ където е включено цялото тяло “, сподели тя, добавяйки, че дълготрайните взаимоотношения сред доктор и пациент са „ също привлекателни “. която има за цел да наеме лекари от първичната здравна помощ и психиатри в селската здравна система частично с заричане за опрощаване на заеми от здравно учебно заведение. Недостигът на здравни грижи нормално е по-остър в селските региони.

Разходите за обучение на тези студенти се покриват и те получават месечна стипендия от $2000. Те могат да обитават другаде, само че откакто го завършат, се връщат в Geisinger за работа в региона на първичната здравна помощ в системата на опазването на здравето. Всяка година работа там изтрива една година от дълга, затрупан от премията им. Ако не поемат работа в системата на опазването на здравето, те би трябвало да изплатят сумата, която са получили.

Дисбалансите в заплащанията са източник на напрежение

През последните години центровете за Medicare & Medicaid Services, която управлява програмата Medicare, направи промени, с цел да се оправи с някои от несъответствията в заплащанията сред първичната здравна помощ и профилираните услуги. Агенцията разшири услугите за посещаване в офиса, за които доставчиците могат да таксуват, с цел да ръководят своите пациенти, в това число прибавяне на непроцедурни кодове за таксуване за даване на преходни грижи, ръководство на хронични грижи и авансово обмисляне на грижи.

В края на идната година график на лекарските такси, организацията възнамерява да разреши на различен нов код да влезе в действие, G2211. Това би разрешило на лекарите да таксуват комплицирани услуги за оценка и ръководство на пациенти. Всеки доктор може да употребява кода, само че се чака лекарите от първичната здравна помощ да го употребяват по-често от експертите. Конгресът забави използването на кодекса от 2021 година

Новият кодекс е дребна част от цялостната промяна на заплащанията, „ само че е извънредно значим и е нашият главен приоритет на Хълма сега “, сподели Шари Ериксън, основен покровител на Американския лицей на лекарите.

Това също провокира конфликт, който акцентира продължаващото напрежение в разпоредбите за възнаграждение на лекарите в Medicare.

Американския лицей на хирурзите и 18 други профилирани групи разгласиха изказване, описващо новия кодекс като " непотребен ". Те се опълчват на използването му, защото това би било от изгода най-вече за доставчиците на първична здравна помощ, които, съгласно тях, към този момент имат гъвкавостта да таксуват повече за по-сложни визити.

Но същинският проблем е, че съгласно федералния закон измененията в Medicare заплащанията на лекарите би трябвало да запазят неутралността на бюджета, съглашение с нулева сума, при което нарастването на заплащането за доставчиците на първична здравна помощ значи понижаване на заплащането другаде.

„ Ако желаят да го запазят, те би трябвало да заплащат за него “, сподели Кристиан Шалгиан, шеф на отдела за покровителство и здравна политика към Американския лицей по хирурзи, отбелязвайки, че неговата организация ще продължи да се опълчва на използването в противоположен случай.

Все отново има общо единодушие, че укрепването на системата за първична здравна помощ посредством промяна на заплащането няма да се реализира посредством бърникане с кодове за фактуриране.

Настоящата система за такса за услуга не побира изцяло времето и напъните, които лекарите от първичната здравна помощ влагат в действия с „ дребен билет “ като имейли и телефон позвънявания, прегледи на лабораторни резултати и отчети от съвещания. По-добро съглашение, споделят те, би било да се заплаща на лекарите от първичната здравна помощ избрана месечна сума на пациент, с цел да обезпечат всичките им грижи, система, наречена капитация.

„ Ние сме доста по-добре да плащаме на глава от популацията получете това месечно заплащане авансово плюс някаква спомагателна сума за други неща “, сподели Пол Гинсбърг, старши помощник в Центъра за здравна политика и стопанска система на Шефър към Университета на Южна Калифорния и някогашен комисар на Консултативната комисия за заплащания на Medicare.

Но в случай че прибавянето на един единствен код от пет знака към разпоредбите за заплащане на Medicare се оказа предизвикателство, представете си тежката работа, обвързвана с преразглеждането на цялата система за заплащане на лекарите в програмата. MedPAC и националните академии, и двете от които дават препоръки на Конгреса, са решили общите контури на това по какъв начин може да наподобява сходна промяна. И има целенасочени старания в Конгреса: да вземем за пример законопроект, който ще добави годишна актуализация на инфлацията към заплащанията на лекарите в Medicare и предложение за справяне с неутралността на бюджета. Но не е ясно дали законодателите имат мощен интерес да подхващат дейности.

" Фактът, че Medicare свива ставките на възнаграждение на лекарите в продължение на две десетилетия, прави реформирането на тяхната конструкция по-трудно ", сподели Гинсбърг. „ Губещите са по-чувствителни към понижения на цените за процедурите, които правят. “

, прочут преди като Kaiser Health News (KHN), е национална редакция, която създава задълбочена публицистика по отношение на здравни проблеми и е една от главните оперативни стратегии в — самостоятелният източник за проучвания на здравната политика, анкети и публицистика.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР