Разговаряме с инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе"Инж. Желев,

...
Разговаряме с инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе"Инж. Желев,
Коментари Харесай

Инвестицията в младите енергетици е определяща за бъдещето на сектора: Инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе

Разговаряме с инж. Севдалин Желев, шеф на "Топлофикация Русе "



Инж. Желев, през 2022 година се чака да приключите един от огромните планове за поетапна промяна на "Топлофикация Русе ". Как се отразява икономическата обстановка в България на вложенията?




След две години непрекъсната работа на фона на здравна и икономическа рецесия в страната, успяхме да стигнем до съвсем цялостната реализация на плана за стартиране в употреба на трите газови когенератора. С тази инвестиция целим да произвеждаме сила от природен газ. С реализирането на плана ще реализираме диверсификация на горивния микс, както и цялостно унищожаване на въглищата отвън отоплителния сезон още през идната година.

Технологията обезпечава извънредно ниски равнища на нездравословни излъчвания. Крайната цел на инвестицията е застраховане и гарантиране на непрекъснатост на доставките на екологична топлинна сила за клиентите и поетапната промяна на предприятието. Благодарение на високата мотивация на екипа, имам вяра, че ще извървим пътя на плавната промяна на сдружението за реализиране на европейската зелена политика. Чрез модерните уреди градът ще има по-ефективно произвеждане на топлинна сила, по-чист въздух и нови вложения в локалната стопанска система.



Казахте мотивираност на екипа. Какъв е Вашият персонален тласък като шеф?


За мен най-голямата мотивация е фактът, че одобрявам своята работа. Въпреки всички провокации, пред които всекидневно се изправяме, дружно с целия екип съумяваме да ги преодолеем. Мога да кажа, че съм горделив с колектива. Специалистите на "Топлофикация Русе " са изключителни експерти, които работят с хъс. Ние сме обединени към една цел - предприятието ни да продължава да се развива и модернизира.

Как преодолявате компликациите?

С доста самообладание и неизменност. Разбира се, има обстановки, при които се постанова да бъда по-твърд и да взимам бързи решения. Ако ми позволите да дам съответен образец с пандемията. Тя най-ясно разказва думите ми. Имахме единствено няколко дни за оценка на обстановката.

След това предприехме строги ограничения, с цел да запазим живота и здравето на чиновниците и клиентите. Задачата беше комплицирана и даже за миг не трябваше да подценяваме значимостта на казуса. Благодарение на съответните решения активността на сдружението беше непокътната на цялостен потенциал и продължихме да работим обикновено.



Споделихте за провокациите, кое обаче е най-голямото задоволство за Вас?


Когато съумея да предам опита, който имам, на младите чиновници. Виждам по какъв начин пред очите ми хората израстват и се трансформират. Това е най-важното - да има на кого да предадеш знанията си и да им дадеш опция за развиване.



Казахте младите фрагменти. Имат ли те опция за развиване в една топлофикация?


Като шеф на едно от огромните предприятия в нашия регион мога да Ви споделя, че ние сме измежду положителните работодатели. Осигурили сме удобна работна среда и условия на труд. Смятам, че младите фрагменти имат опция да развият капацитета си в нашето дружество. Всеки, почнал работа при нас, посочил качества и с реализиране на избрани резултати, получава нужното самопризнание и израстване. Като дълготраен шеф имам вяра, че е належащо ние като работодатели да отваряме вратите на предприятията за учениците и студентите. Изцяло заставаме зад опцията за дуално образование. Практиката е извънредно значима, с цел да могат младите да се допрян до същността на активността ни. Инвестираме в образование. Като шеф, смятам, че сме обезпечили добра среда за развиване на чиновниците, прекрачили прага на "Топлофикация Русе ".


Бихте ли споделили, каква политика следвате по отношение на основаването на удобни благоприятни условия за образование и професионално развиване на младите фрагменти?


Сред непрекъснатите задания в кадровата политика на "Топлофикация Русе " са повишението на квалификацията, подготовката и преподготовката на чиновниците. В поддръжка на философията за стимулиране на развиването посредством образование ние имаме намерение да продължим стажантските практики в предприятието. Тази цел ще я осъществяваме посредством съдействие с професионални гимназии и университети.

Всички наши чиновници подлежат на наложително профилирано образование, обвързвано с употребата и поддръжката на оборудванията. Това е в отговор на високите условия към образованието и професионалната подготовка на работещите в региона на енергетиката.



Какви качества търсите и цените в екипа си?


Най-много оценявам и постоянно съм търсил хора, които подхождат отговорно към работата си. Комбинацията от професионализъм, разпоредителност и позитивно отношение са от огромно значение за мен като началник. Излишно е да показвам лоялността и доверието. Не на последно място и желанието на човек да се учи.

Въпреки опита, който имам в нашата сфера, до ден сегашен аз не спирам да надграждам знанията и уменията си. Вслушвам се в мнението и съвета на всеки един от екипа. Смятам, че сполучливите работодатели са тези, които поддържат връзка пълноценно с колектива. Пред "Топлофикация Русе " следва сериозна промяна и е належащо дружно да обсъждаме визията на предприятието. Диалогът и приемствеността са двигателната мощ за триумф.


Какво бихте посъветвали хората, които занапред започват кариерата си?


Най-добрият съвет, който мога да дам на младите, е първо да останат в България. Ние имаме потребност от тях, с цел да развиваме бранш "Енергетика " и в целокупност стопанската система на страната. Конкретно на въпроса Ви, дано не се отхвърлят при първата компликация. Дейността ни е характерна и провокациите са доста. Напротив. Нека бъдат целеустремени и да работят с хъс и предпочитание.

Да се развиват в това, в което са положителни. От персонален опит мога да кажа, че аз също съм извървял дълъг и нелек път, до момента в който заема тази служба. За мен търпението е основен миг. Вярвам, че сполучливите неща се случват на тези, които умеят да чакат. Различните позиции, които съм заемал, са ми помогнали да опозная активността от вътрешната страна, ходило по ходило. Това ме е научило какъв брой труд изисква работата в една топлоцентрала.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР