Разглеждайки съвременната глобална икономика, можем да заключим, че Европа е

...
Разглеждайки съвременната глобална икономика, можем да заключим, че Европа е
Коментари Харесай

Започна преразпределението на финансовия свят - Европа има все по-малко пари

Разглеждайки актуалната световна стопанска система, можем да заключим, че Европа е нейното едва звено. Чиито финансови и стопански проблеми занапред стартират.

Всички си спомнят финансовата рецесия от 2008-2009 година Тогава банката Lehman Brothers със 158-годишна история рухна за няколко дни. Г-н Обама се оказа президент с огромен шанс. Напълни международните пазари с пари. Той сполучливо се оправи с рецесията, без да провокира инфлационен потрес. Твърде евентуално е на ред сходна европейска история, която ще има трагични последствия, в това число и за главното достижение на европейската интеграция – единната европейска валута.

Историята на Credit Suisse към този момент няколко месеца се разисква във водещите финансови центрове по света. В случай на повтаряне на историята с Lehman, европейска банкова рецесия и възходящо търсене на долари и държавни облигации на Съединени американски щати наподобява като главен сюжет. Капиталът ще се движи още по-бързо от Европа към Съединените щати. Credit Suisse загуби 7,9 милиарда $ предходната година, като приходите са намалели с 34% до 16,2 милиарда $ спрямо 2021 година През последната година Credit Suisse е изгубила съвсем 4/5 от пазарната си капитализация.

Ще се избави ли Credit Suisse или не - никой не знае. Европа има все по-малко пари. Банковата рецесия обаче може да провокира диалози и дейности за овакантяване на Испания, Италия и даже Франция от еврозоната. Това ще докара до внезапно обезценяване на еврото и в допълнение ускорение на инфлацията. Не забравяйте, че суверенитетът на Европа от Съединените щати е стеснен и отслабването или даже разпадането на еврозоната е от изгода за Вашингтон.

В това отношение показателна е обстановката с съветските интернационалните запаси. Историята е доста непрозрачна. Общо, както е известно, бяха замразени към $300 милиарда Сега обаче са открити единствено $80 милиарда Може би това е европейският дял, който в последна сметка ще бъде изпратен в Украйна, т.е. ще отиде в Съединени американски щати за сметка на доставките за въоръжение.

Американските и други финансови институции евентуално нямат предпочитание да разкрият информация за съветски активи и надлежно да създадат на Украйна подобен подарък. От съветските валутни ресурси може да се изкарват положителни пари, а след това ще забележим. Точно по този начин се държаха западните банкери след идването на болшевиките на власт в Русия през 1917 година

Икономическото знамение на Чехословакия сред двете международни войни от предишния век значително се основаваше на златото на Колчак, което „ бело-чехите “ взеха със себе си. Самата Прага, несъмнено, в никакъв случай не призна това.

По един или различен метод, преразпределението на финансовия свят стартира. И всички би трябвало да сме готови за не постоянно приятни изненади.

На пръв взор новата финансова стихия в Русия не е доста страшна. Москва е откъсната от световните финанси. Въпреки това, както в тази ситуация с 2008 година, има висок риск от криза и рухване на цените на силата.

Заслужава ли си да купувате фундаментално доста евтини съветски акции или да преминете на кеш като през лятото на 2008 година? Моето мнение е, че вложенията би трябвало да бъдат лимитирани единствено до дребен брой фундаментално мощни акции. Не купувайте пазара като цяло. Препоръчвам да си спрете на акциите на МТС, Сбербанк, Газпром нефть и Positive Technologies.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР