Разглежда ли коалицията оставка на вътрешния министър?"Не мисля, че този

...
Разглежда ли коалицията оставка на вътрешния министър?"Не мисля, че този
Коментари Харесай

Атанас Славов: Рашков трябва да бъде силно подкрепян, ГЕРБ не могат да говорят за реваншизъм

Разглежда ли обединението оставка на вътрешния министър?

"Не мисля, че този въпрос стои пред обединението, в противен случай. Министър Рашков има поддръжката на всички съдружни сътрудници през цялото време на държавното управление. И точно неговата интензивност по каузи, които са свързани с корупционни покупко-продажби при предходното ръководство, е нещото, поради което той би трябвало да бъде мощно подкрепян ", сподели зам.-председателят на правната комисия в Народното събрание и народен представител от "Демократична България " Атанас Славов в студиото на "Опорни хора ".

Той разясни, че с цел да се пристъпи към най-тежката мярка - задържане, би трябвало да има много солидни доказателства.

"Нямам взор върху самото дело, не съм гледал такива доказателства, само че Министерство на вътрешните работи е решило, че има доказателства за сходни действия, които изискват сходна мярка. Но за мен по-важното е следното - за какво 2 години българската прокуратура не откри време да събере по всички възможни процесуални начини сведения, доказателства от господин Божков, който е отвън България ", добави Славов в ефира на.

По думите му има метод те да бъдат събрани и да се употребяват в дадения развой.

"Има индикации, че хора на най-висше равнище в страната са, в случай че не участници в изнудване, то най-малкото са били подтиквани да вземат или да не вземат избрани решения. Става дума за корупция по най-високите етажи на властта. Трябва да бъдат открити тези обстоятелства, които са безспорни. Големите каузи против мафията и в Италия, и в Съединени американски щати, са вероятни с помощта на това, че хора от мафията стават предпазени очевидци и изкарват от вътрешната страна това, което се е случило ", разяснява Атанас Славов.

Народният представител напомни, че става въпрос за транзакции в изключително огромни размери.

"Как е завършена полицейска кореспонденция е едно, а какви доказателства се съдържат вътре - е напълно друго. Надявам се, че българската полиция има доказателства и данни, които са безспорни, с цел да обосноват тази мярка, която беше подхваната. Последните 2 години излизат обстоятелства, изказвания, даже СРС-та, работено е по тези проблеми ", добави той.

И бе безапелационен, че тъкмо от ГЕРБ не могат да приказват за реваншизъм.

"Тези дейности, които бяха осъществени от полицията - нямаше показност, нямаше камери, нямаше белезници, нямаше унижение на лицата, нещо, което е доста значимо. Бяхме привикнали хора да бъдат просвани на земята, да им се приказват неприемливи неща, да бъдат обществено унижавани. Това не видяхме преди няколко дни. Бяха спазени правата на арестуваните. И би било необичайно да знаем авансово какво ще се случи ", сподели още депутатът от "Демократична България ".

Попитан по какъв начин ще разяснява думите на юриста на Борисов - Менко Менков, който съобщи, че ще подадат тъжба за длъжностно закононарушение, той отговори:

"Не разбирам тезата на юриста Менков, той брани интереса на своя подзащитен. Не виждам кое е основанието министър-председателят да бъде държан виновен за каквото и да било по този проблем. Ако едно лице има информация за осъществено закононарушение, то може да даде показания пред институциите, дори е задължен да го направи. "

Славов счита, че това е политическа офанзива против Кирил Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР