Разединението в НАТО излезе на яве с пълна сила при

...
Разединението в НАТО излезе на яве с пълна сила при
Коментари Харесай

Тръмп/Макрон и другите разделителни линии в НАТО

Разединението в НАТО излезе на яве с цялостна мощ при откриването на срещата на върха в Лондон през вчерашния ден, когато френският президент Еманюел Макрон упрекна Турция в сговор с протежетата на " Ислямска страна ", а Доналд Тръмп назова " обидно " изказванието на Макрон, че НАТО е в " мозъчна гибел ", написа в сряда лондонският вестник " Гардиън ", обобщавайки информациите за срещата.

Турският президент Реджеп Ердоган от своя страна заплаши да наложи несъгласие върху защитните проекти на НАТО за балтийските републики, в случай че алиансът не одобри неговата оценка, че сирийските кюрдски бойци край турската граница са терористи - определение, което Макрон и Пентагонът отхвърлят.

Тръмп още веднъж сложи своето искане натовските страни " нарушителки " да покачат военните си разноски, като ги предизвести, че в противоположен случай ще намерения за налагане на американски търговски наказания против тях, отбелязва вестникът.

Усещането за безпорядък, отразяващо още по-широките разлики по отношение на бъдещият смисъл на НАТО след Студената война, пролича в поредицата от красноречиви изказвания на Тръмп пред публицисти, прибавя вестникът, като се стопира по-конкретно на вчерашния изострен вербален спор сред Тръмп и Макрон по отношение на резултатите от битката против тероризма в Сирия, и острите рецензии против последните дейности на Съединени американски щати и Турция там.

Макрон неведнъж предизвести, че " Ислямска страна " още веднъж възкръсва в Сирия заради турската инвазия, защото тя отслабва кюрдските сирийски сили, изнесли главната тежест на борбата против ИД. В един миг френският президент упрекна Турция, че от време на време работи дружно с протежетата на ИД. Изразявайки поддръжка за по-широки цели на НАТО, като битката с тероризма, той съобщи: " Съжалявам, само че ние нямаме идентични избрания за тероризма тук, към тази маса ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР