Разчитаме единствено ваксината да ни помогне и да ни даде

...
Разчитаме единствено ваксината да ни помогне и да ни даде
Коментари Харесай

До. Околийски: 37% от българите не искат да си поставят бъдеща ваксина срещу COVID-19

Разчитаме само имунизацията да ни помогне и да ни даде мощно оръжие в битката с ковид, тъй като сега данните са много песимистични, уточни в предаването „ Тази заран “ доцент Михаил Околийски - представляващ СЗО в България.

Изследване на СЗО по отношение на настройките и държанието на българите по време на корона рецесията, демонстрира, че към 37% от хората не желаят да си слагат бъдеща ваксина, заяви доцент Михаил Околийски.

По думите му аргументите се коренят във подправени вярвания в тайни теории, че имунизацията има някакви други планове. В България имунизирането е обичайно ниско, напомни той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В съпоставяне с други страни в Европа, ние сме вкупом от първите места по подмолно мислене и по това да имаме вяра, че има секрети организации, които движат избрани процеси – да вземем за пример пандемията. От друга страна през годините в България доста малко се е вложило в публично здраве и предварителна защита “, сподели доцент Михаил Околийски.

Изследването на СЗО демонстрира още, че българинът става все по-мнителен. Замерванията са правени през избрани интервали – юли, октомври, и се вижда, че скепсисът се е нараснал.

Надявам се внезапното нарастване на случаите да вразуми хората, че това е доста съществено и и те да се убедят, че имунизацията е нещо потребно, разяснява доцент Михаил Околийски.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него неспазването на ограниченията не е тъй като сме недисциплинирани или доста неприятни европейци, а е знак за това, че нещо с душeвността ни скърца. „ Ние се усещаме тъжни, депресирани, постоянно безредни и един от знаците за това е неспазването на ограниченията “, изясни доцент Михаил Околийски.

По думите му в България беззащитност има при към 62% у хората, а боязън при към 60%. Субективното прекарване за стрес и неналичието на излаз води до увеличена приложимост на алкохол при мъжете, а при дамите – на непредписани от доктор лекарства, обезболяващи, изясни доцент Михаил Околийски. Той уточни, че алкохола води до нараснали равнища на експанзия и ма 17 дами убити от сътрудниците си от началото на пандемията и гърмеж на сигнали за домашно принуждение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР