Разчитам на вашите идеи за провеждането на следващите конкурси и

...
Разчитам на вашите идеи за провеждането на следващите конкурси и
Коментари Харесай

Просветният министър към новите директори: Разчитам на вашите идеи

Разчитам на вашите хрумвания за провеждането на идващите състезания и ви приветствам с сполучливо извоюваните състезания. Така просветният министър Галин Цоков посрещна в МОН част от новите учебни шефове, съобщи пресцентърът на министерството.

„ Както желаеме учениците да прочетат една задача и да мислят за решението ѝ, по този начин би трябвало да изпитваме и шефовете – по-компетентностно насочено, да имаме освен положителни админи, а хора с умения да се оправят при разнообразни условия “, сподели още Цоков. 

На срещата бяха разисквани методите и пътищата за промени в учебните заведения, за решение на проблемите им и по какъв начин учителите да бъдат стимулирани и подкрепяни. Начините за самостоятелен метод към децата и опциите за дейно включване на родителите в просветителния развой. също бяха измежду обсъжданите тематики.

Новите конкурсни процедури за директорските длъжности, които включват повече на практика проблеми и въпроси, са били предизвикателство съгласно шефовете. Те обаче ги правят оценка като позитивна стъпка за смяна в образованието.

Партньорствата с локалната власт и непрекъснатото основаване на нови национални стратегии и нови модули в тях са били измежду другите тематики в диалога.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР