Разчистването на терена започна едва миналата седмица. © Stolica.bg [Stolica.bg]

...
Разчистването на терена започна едва миналата седмица. © Stolica.bg [Stolica.bg]
Коментари Харесай

След близо 10 години чакане кв. "Люлин" ще има връзка с едноименната магистрала

Разчистването на терена стартира едвам предходната седмица.

© Stolica.bg [Stolica.bg] Блок 533 в столичния кв. " Люлин " се намира единствено на 300 метра от началото на автомагистрала " Люлин ". Реално обаче, с цел да се стигне до аутобана, е належащо да се кара над 3.5 километра. Причината е, че към момента не е изработен пробив на бул. " Петър Дертлиев ", който да свърже най-големият софийски квартал с пътя за Гърция.

Участъкът се дава обещание към този момент близо 10 гоидни, само че разчистването на терена стартира в края на предишния месец, тъкмо преди локалните избори. За реализатор на плана против 2.2 млн. лева без Данък добавена стойност е израна " ГБС - Инфраструктурно строителство ", част от " Главболгарстрой холдинг ", а срокът за осъществяването е 3 месеца.Новото строителство е за към 400 м , само че дава късмет за бърз достъп до пътния възел, в който се вливат пътища от няколко направления.
Хронология на забавянето

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За първи път за обособяването на сектора се заприказва още през далечната 2011-а. Година по-късно тогавашният зам.-кмет по превоза Любомир Христов пробивът на бул. " Петър Дертлиев " да се построи редом със Западната дъга на Околовръстното, само че това по този начин и не стана.

Кметът Йорданка Фандъкова включи плана в Капиталовата стратегия на общината за 2014-2015 година, като сумата, отделена за него, бе 2.5 млн. лева Последва нова тригодишна пауза до момента в който при започване на 2017 година не бе оповестена и публичната поръчка за задачата. През декември същата година общината подписа контракт с " ГБС ", само че строителството не стартира, защото се оказа, че към този момент няма обезпечено финансиране. Такова не се откри и през 2018-а, като старта на дейностите се случи изцяло ненадейно едвам в този момент - в навечерието на локалния избор.

Какво се планува

Hoвият пробив мeждy бyл. " Πeтъp Дepтлиeв " и кръговото на околовръстното и автомагистрала " Люлин " ще бъде две платна зa движeниe по 7 м (с по две ленти в посока) и тpoтoapи от двете страни. При кръстовището със съществуващия сектор на бул. " Петър Дертлиев " е създадено кръгово кръстовище " разтегателен кръг ", което ще дава опция за връзка във всички посоки. По този метод се дава опция за облекчение на трафика, приближаващ от автомагистрала " Люлин ", и навлизащ към столичния квартал и центъра на града.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР